Interzicerea țigărilor electronice este discutată de Senat. Tot mai mulți liceeni "vapează"

Postat la: 19.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Interzicerea țigărilor electronice este discutată de Senat. Tot mai mulți liceeni

Interzicerea țigărilor electronice este discutată de Senat și a trecut deja prin Comisia de sănătate. Proiectul de lege a fost depus de USR în urmă cu câteva luni iar parlamentarii sunt îngrijorați că tot mai mulți adolescenți folosesc dispozitivele de fumat fără arderea tutunului. Proiectul de lege propune restricționarea "vapatului" în locuri publice, la fel ca și fumatul clasic.

„Această inițiativă a fost în Comisia de drepturile omului, acolo a primit aviz negativ. Comisia de sănătate nu s-a terminat, aștept și eu cu interes votul. Pare că se inclină tot către raport negativ" a declarat senatorul USR Cristian Ghica.

„Eu cred că această lege are un puternic caracter preventiv și, din acest motiv, am spsus că e foarte important în primă fază să interzicem, de fapt nu să interzicem, ci să asimilăm țigările cu tutun încălzit și cele electronice celor obișnuite și să nu mai fie permis să se folosească în spații publice închise. Deci nu e vorba de interzicere, ci de asimilarea lor cu cele obișnuite. Dacă iese azi raportul la sănătate, inițiativa va merge la vot. Dar decizională este Camera Deputaților" a precizat politicianul.

Raed Arafat, susținătorul proiectului

Pornind de la un articol CNN, care vorbeşte despre o creştere cu 900% a utilizării ţigărilor electronice în liceele din SUA, în perioada 2011-2015, Raed Arafat a scris pe Facebook că „este clar că trebuie acţionat urgent, prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice, aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive".

În 21 martie, șeful DSU vorbea despre necesitatea ca parlamentarii să iniţieze un proiect legislativ care să prevadă „măsuri de oprire a recrutării noilor generaţii de fumători de către comercianţii morţii", iar anterior despre interzicerea publicităţii la fumat în locurile publice.

loading...
PUTETI CITI SI...