Informatii importante pentru beneficiarii de fonduri nerambursabile

Postat la: 20.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Informatii importante pentru beneficiarii de fonduri nerambursabile

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) face o serie de informari beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, pentru a oferi o atentie sporita la încheierea si semnarea contractelor cu furnizorii de echipamente, utilaje si masini agricole specializate.

"În urma semnalelor primite de la beneficiarii nostri, am solicitat o analiza cu privire la problemele cu care se confrunta acestia în implementarea proiectelor si am identificat disfunctionalitati în ceea ce priveste livrarea de catre furnizori a echipamentelor, utilajelor si masinilor agricole finantate cu fonduri nerambursabile. Este motivul pentru care recomand ca beneficiarii PNDR sa acorde o atentie deosebita stipularii foarte clare în contract a unor termene si conditii de livrare a bunurilor", au declarat oficialii AFIR.

Respectarea procedurilor de achizitii si mentionarea clara în contracte a termenelor de livrare a utilajelor agricole constituie factori importanti pentru implementarea corecta a proiectelor finantate prin PNDR. Reamintim ca beneficiarii pot opta pentru procedura de achizitie prin utilizarea Bazei de Date cu preturi de referinta a AFIR. Aceasta functioneaza pe principiul cumpararii directe a echipamentului dorit, cu finantare din fonduri europene nerambursabile. În acest moment, în Baza de Date cu preturi de referinta sunt înscrise peste 34.000 de elemente.

loading...
PUTETI CITI SI...