Incredibil! Acest om nu poate concura la nicio Olimpiada pentru ca... este prea bun

Postat la: 12.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Incredibil! Acest om nu poate concura la nicio Olimpiada pentru ca... este prea bun

Povestea americanului Dean Karnazes este de-a dreptul fascinanta. Datorita unei afectiuni genetice, Dean Karnazes poate alerga 500 de km fara sa resimta oboseala sau crampe musculare.

Americanul Dean Karnazes, ajuns astazi la 56 de ani, sufera de o afectiune genetica rara care ii permite organismului sau sa elimine rapid acidul lactic, inainte ca acesta sa se instaleze in muschi. Indiferent de durata sau intensitatea efortului. Astfel, acesta este capabil sa alerge pe distante de sute de kilometri fara sa oboseasca.

Dean Karnazes a fost studiat de sute de specialisti care nu-si pot explica cum pot lucra plamanii si inima americanului cand sunt supuse unor eforturi care ar duce, in mod normal, la colaps. Inzestrarile sale unice l-au facut pe Dean Karnazes sa nu participe la Olimpiade, organizatorii fiind de parere ca Dean beneficiaza de capacitati supraumane si nu este corect sa concureze cu „oameni normali".

Printre realizarile lui Dean Karnazes se numara cei 217 kilometri alergati prin neinduratoarea Vale a Mortii, in timp ce afara temperatura era de +49 grade Celsius. Sau cei 44 kilometri alergati la Polul Nord, pe un ger de -40 grade Celsius. Sau cei 560 de km alergati in 80 de ore si 44 de minute fara sa doarma. Pentru a intelege cat efort depune Dean Karnazes, americanul poate alerga atat de mult incat il apuca somnul in timp ce alearga.

loading...
PUTETI CITI SI...