Începe TIFF 2015. Ce surprize au pregătit Tudor Giurgiu și compania la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Postat la: 29.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Începe TIFF 2015. Ce surprize au pregătit Tudor Giurgiu și compania la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Cel mai mare festival de film din România, Festivalul internațional de Film Transilvania (TIFF) începe, vineri, la Cluj. Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 14 și se anunță a fi una deosebită, plină de surprize de toate felurile. Tudor Giurgiu și echipa care l-a ajutat în toţi aceștia ni să pună pe picioare festivalul, dar și miile de voluntari implicați și anul acesta, promit o săptămână plină de film, dar nu numai.

TIFF 2015 va lua startul oficial de la 20.45, în Piața Unirii Open Air, cu gala de deschidere, urmată de premiera națională a filmuluiPovești trăsnite / Relatos salvajes / Wild Tales (r. Damián Szifron), nominalizat anul acesta la Oscar. Filmul este produs de Pedro Almodóvar și va fi distribuit în cinematografe de Transilvania Film, din 12 iunie.

Până pe 7 iunie, spectatorii TIFF pot alege între cele mai bune filme recente, concerte cu trupele momentului, expoziții, masterclass-uri, dezbateri și petreceri. 223 de producții din peste 60 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini sunt așteptați la Cluj.
La gala de deschidere vor fi prezentate noile proiecte ale festivalului: TIFF Campus - demarat cu ocazia Cluj - Capitala Europeană a Tineretului 2015, Cine-piscina - un mod inedit de a vedea filme, Depozitul de filme - care a fost reactivat anul trecut în urma campaniei Salvați Marele Ecran!, iar anul acesta intră în programul obișnuit TIFF cu filme și concerte cu intrarea liberă, dar și ca spațiu de joacă, târg și grădină de vară. Tot la gală, trupa de teatru stradal Compagnie des Quidams va prezenta un fragment din noul lor spectacol muzical și vizual unic: „FierS à Cheval".

În timpul programului "Weekend la Castel", pe 30 şi 31 mai, TIFF se mută la Castelul Banffy de la Bonţida. Programul cuprinde ateliere, jocuri şi spectacole pentru copii, în fiecare zi, de la ora 12.00 până la 19.00. Trupa Compagnie des Quidams va prezenta aici varianta integrală a spectacolului lor "FierS à Cheval" - sâmbătă, de la 20:30. Show-ul va fi urmat de premiera în România a unuia dintre cele mai aşteptate documentare ale anului: "Kurt Cobain: Montage of Heck", în regia lui Brett Morgan, primul film despre celebrul lider al trupei Nirvana realizat cu cooperarea familiei sale. Francezii de la Zenzile vor acompania live capodopera "Berlin: simfonia unui mare oraş" (1927), duminică, de la 21.45.

Din acest an, TIFF poate fi descoperit și cu ajutorul aplicației Zoniz, dezvoltată în Cluj. Aplicația conține anunțuri și trimite notificări legate de evenimentele următoare din imediata apropiere a utilizatorului, dar poate fi folosită și pentru a transmite itinerariul sau filmele preferate către prieteni, recomandări zilnice, și promite publicului concursuri și oferte speciale, scrie Mediafax.

 

loading...
PUTETI CITI SI...