Inca un dosar pe numele Laura Codruta Kovesi

Postat la: 17.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Inca un dosar pe numele Laura Codruta Kovesi

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul PICCJ a comunicat lista dosarelor in care este cercetata fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Informatia a fost oferita in urma unei solicitari formulate de Coalitia Romanilor din SUA, condusa de preotul Chris Terhes.

Asa s-a putut afla ca in momentul de fata la sectia speciala de anchetare magistratilor ar fi inregistrate 18 dosare penale care o vizeaza pe Kovesi. Cauzele privesc modul de instrumentare a unor dosare de catre DNA in perioada Laurei Kovesi, precum dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica, dosarul fostei sefe a Biroului Relatii Internationale din PICCJ Angela Nicolae, dosarul fratelui fostului procuror DNA Marius Vartic sau cel al fostului administrator RCS RDS Ioan Bendei. Plus, desigur, cel deschis in urma denuntului formulat de Sebastian Ghita, in care Kovesi deja este suspecta pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa.

Nu sunt insa singurele dosare in care vizata este Laura Kovesi. Procurorii mai au in lucru

O alta cauza privind-o pe fosta sefa DNA. Este vorba despre dosarul constituit in legatura cu Protocolul PICCJ-SRI din 2009, semnat de Laura Kovesi in calitate de Procuror General al Romaniei, fosta adjuncta a Parchetului General Gabriela Scutea (pentru fostul de prim-adjunct PICCJ Tiberiu Nitu), fostul director al SRI George Maior si fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea.

Dosarul a fost format in urma mai multor plangeri formulate la PICCJ fata de Laura Kovesi si ceilalti semnatari ai Protocolului PICCJ-SRI. Concret, este vorba despre plangeri depuse de:

-colonelul SRI (r) Daniel Dragomir;
-omul de afaceri Sorin Strutinsky;
-omul de afaceri Adrian Sarbu, in numele Mediafax;
-fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja.

Toate plangerile au fost conexate, astfel incat s-a format o singura cauza. Desi lipseste de pe lista comunicata oficial, dosarul a trimis inregistrat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, nefiind identificat in prima faza din cauza conditiilor improprii in care isi desfasoara activitatea aceasta structura, care abia a primit un nou sediu, in care insa nu s-a mutat inca, existand deocamdata mari probleme in arhivarea cauzelor.

loading...
PUTETI CITI SI...