Inainte de a comite un asasinat, i-a cerut ajutorul unui politist care s-a intors cu spatele!

Postat la: 20.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Inainte de a comite un asasinat, i-a cerut ajutorul unui politist care s-a intors cu spatele!

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au batut in cuie pedeapsa pentru Neculai Margarint, un batran de 67 ani, care sustine ca a fost nevoit sa comita cea de-a treia crima pentru ca altfel risca sa fie el ucis. Judecatorii l-au condamnat la executarea unui pedepse de 30 ani de inchisoare, la care se adauga peste 12 ani de inchisoare dintr-o pedeapsa anterioara. Este cea mai mare pedeapsa stabilita in acest an de instantele iesene pentru fapte de aceasta natura.

Batranul este la a treia crima, fiind condamnat pentru prima data in anul 1983 pentru ca si-a ucis mama. Dupa ce a fost tinut in spatele gratiilor timp de cativa ani, avand de executat o pedeapsa de 17 ani de inchisoare, a fost amnistiat in baza unui decret semnat de Nicolae Ceausescu. Dupa ce a iesit din puscarie, inainte de anul 1990, a locuit cu bunica sa, o femeie in varsta, care l-a primit in casa, desi stia ca este un adevarat pericol. In anul 1990 a ucis-o si pe bunica sa, dupa ce anterior a violat-o. Pentru aceste fapte a fost condamnat de judecatorii de la Tribunalul Iasi la executarea unei pedepse de 28 ani de inchisoare. A iesit din inchisoare pe baza admiterii cererii de liberare conditionata, desi mai avea de executat un rest de aproximativ 12 ani de inchisoare. A iesit dupa implinirea varstei de 60 ani. A promis ca va fi cuminte si nu va mai gresi cu nimic. Numai ca planurile lui nu s-au adeverit.

Dupa ce a stat mai toata viata in puscarie, nu avea loc de munca, nu avea locuinta unde sa stea si ii era foarte greu sa se descurce. In perioada octombrie 2016 - iunie 2017 a muncit la o stana in Suceava. Pentru ca nu-si mai gasea buletinul, a venit la Iasi pentru a-si face altul, insa aici a dormit cateva nopti sub tarabele pietei agroalimentare din zona Podu de Piatra. Este vorba de o piata nefunctionala in prezent.

Mai multi golani care isi faceau veacul pe acolo s-au luat de el, l-au scuipat, l-au batut si i-au luat banii pe care ii avea de la stana. Pe data de 29 iunie 2017, acesti tineri care pareau a fi stapanii acelei piete dezafectate i-au furat toti banii, respectiv 1600 lei. A mers imediat la o patrula de politie care se afla in zona si a anuntat ce a patit. A sesizat verbal toata intamplarea, iar politistii in loc sa consemneze declaratia barbatului, l-au chemat sa vina la sectie zilele viitoare sa depuna plangere. I-a implorat pe agentii de politie sa-l ajute, insa acestia i-au intors spatele pentru ca arata ca un boschetar si nu parea credibila varianta ca i-ar fi fost furata suma de 1.600 lei.

Pe data de 01.07.2017, Costel Foltic, cel care ii furase banii anterior, i-a mai cerut 2 lei. Batranul a spus ca nu mai are niciun leu. In acest context, Foltic l-a scuipat si i-a spus: "las ca vine seara si te aranjam noi pe tine". Atunci, a asteptat ca tanarul sa se intoarca cu spatele si l-a executat. "Fara sa judec, am luat bucata de beton spart si l-am lovit pe Foltic Costel o data în zona barbiei si o data în zona nasului, desi intentia mea a fost sa-l lovesc in zona umarului", a declarat Neculai Margarint in fata instantei de judecata. Acesta a sustinut ca s-a aflat in legitima aparare. Victima a decedat pe loc in urma loviturilor repetate cu acea bucata de beton spart. Dupa ce l-a ucis, a formulat si plangere scrisa impotriva lui pentru talharie. La audieri a recunoscut totul.

loading...
PUTETI CITI SI...