Imagini spectaculoase cu eruptia vulcanului Piton, unul dintre cei mai activi de pe Terra

Postat la: 04.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Imagini spectaculoase cu eruptia vulcanului Piton, unul dintre cei mai activi de pe Terra

Un vulcan de pe insula franceza Reunion, in Oceanul Indian, a oferit imagini spectaculoase la cea mai recenta eruptie a sa, a treia din acest an. Piton de la Fournaise, sau "Varful a cuptorului", este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Aceasta este a treia eruptie a vulcanului din 2015 pana in prezent.

Spectacolul a fost filmat dintr-un elicopter. Vulcanul Piton de la Fournaise cu o altitudine de 2 632 metri a erupt in acest an de trei aori pana acum. Primele doua eruptii au fost in lunile februarie si mai si au durat cateva zile de fiecare data. Vulcanul este situat intr-o zona nelocuita a insulei Reunion situata in sudul Africii, la 9.200 de km fata de Paris. In 1979 a fost construit pe insula un observator vulcanologic, acesta devenind unul dintre vulcanii cei mai monitorizati de pe planeta.

Accesul publicului spre acest observator este relativ usor, iar uneori este ii este permis sa asiste la spectacolul natural al fluxurilor de lava care tasnesc din crater. Vulcanul Piton de la Fournaise este alaturi de Etna (Sicilia, Italia), Kilauea (Hawaii, SUA) si Stromboli (Sicilia, Italia) unul dintre cei mai activi vulcani de pe Terra.

loading...
PUTETI CITI SI...