Ţigări de contrabandă, transportate cu drona la Sighetu Marmaţiei

Postat la: 17.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ţigări de contrabandă, transportate cu drona la Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au confiscat, la sfârşitul acestei săptămâni, peste 11.000 pachete cu ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană. Ţigările de contrabandă, ambalate în colete mici, au fost trecute peste frontieră cu o dronă.

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au sesizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un zgomot specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România. Monitorizând traseul aparatului de zbor, în apropierea frontierei a fost observat un bărbat. Somat să oprească, acesta nu s-a supus şi a încercat să fugă, astfel că au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical. Astfel a fost prins I. M., în vârstă de 54 de ani, din Maramureş, în apropierea căruia au fost descoperite 11 colete mici cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii celor 11 colete, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbatul este cercetat acum pentru contrabandă.

De asemenea, sâmbătă seara, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Siret, judeţul Suceava, a observat mai multe persoane care au trecut frontiera, din Ucraina în România, cu baxuri în spate. După ce au ajuns pe teritoriul României, au abandonat coletele şi s-au întors pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina, iar poliţiştii români au găsit opt colete cu 4.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 52.600 lei. La rândul lor, autorităţile ucrainene au descoperit pe aceeaşi direcţie cinci colete cu ţigări şi un cetăţean ucrainean.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din Brodina, judeţul Suceava, au descoperit, în ultimele 48 de ore, aproape 5.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare depăşeşte 52.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

loading...
PUTETI CITI SI...