Hotelul Marriott scanat de polițiști pentru evaziune fiscală

Postat la: 07.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Hotelul Marriott scanat de polițiști pentru evaziune fiscală

Poliţiştii bucureşteni fac percheziţii la Hotelul Marriott din Capitală într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la peste 7,5 milioane de lei. De altfel, în acest dosar sunt cercetate două persoane fizice şi o persoană juridică.

Polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează percheziții la Marriott din Bucureşti ca urmare a unui prejudiciu de peste 7.500.000 de lei, prin evaziune fiscală.

"Astazi, 7 iulie a.c., 12 ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează percheziții la acest hotel fiind cercetate două persoane fizice și o persoană juridică. În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere și-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi și de pierderi din diferențe de curs valutar. Prejudiciul total cauzat este de 7.581.113 lei, provenit din diminuarea impozitul pe profit datorat bugetului de stat. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.", se arata in comunicatul emis de Politia Româna.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile au loc la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde vor fi ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

In perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar. Surse judiciare au precizat că societatea vizită este Hotelul Marriott din Bucureşti. Prejudiciul creat a fost estimat la 7.581.113 lei, provenit din diminuarea impozitul pe profit datorat bugetului de stat. La acţiunea de joi participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

loading...
PUTETI CITI SI...