Horoscop. Vineri, 13, eclipsă de Soare - dar se poate și mai rău!

Postat la: 13.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Horoscop. Vineri, 13, eclipsă de Soare - dar se poate și mai rău!

Pe 13 iulie s-au născut Harrison Ford, Wole Soyinka, John Dee, Patrick Stewart, Maria Ventura, Nicolae Secăreanu, Octav Enigărescu, Ilie Cămărăşan. În calendarul creştin-ortodox, cel ieftin, l-am găsit, îl ascunseseră cățeii, sunt: Soborul Sf. Arhanghel Gavril, Ştefan Savaitul, Golinduhia din Persia şi Sara.

Horoscop Tradiţional, în "Kalendar" încep Panteliile, „surorile" Sf. Ilie. În această perioadă, 13-27 iulie, şapte zile înainte şi şapte zile după Sf.Ilie, este punctul culminant al sărbătorilor vechi de vară. Acţionează severe interdicţii de lucru la câmp, chiar simpla prezenţă în recoltă fiind considerat un păcat. Natura trebuie lăsată în pace! Spirite ale focului, (numite în unele locuri şi Pirosiţe, de la „piros", foc în greceşte) pot da foc holdelor dacă sunt desconsiderate!

Horoscop Modern, este o perioadă numai bună pentru concedii, sau vacanţe! Perioada 15 iulie - 15 august mi se pare cea mai bună pentru concedii, ţinând cont de modificările climatice şi de mersul activităţii umane moderne, dar şi de conjunctura astrologică. După Sf. Maria, îmi pun pălăria, şi încep nunţile, botezurile şi pregătirile de şcoală!

Horoscop În dimineața zilei de 13 iulie 1527, puțin înainte de răsăritul Soarelui, s-a născut la Londra, John Dee, sau Doe care s-a ilustrat ca matematician şi astrolog la curtea regală a Marii Britanii. Dar John era un tip aparte de astrolog. În orice caz, nu era un şoarece de bibliotecă, cu toate că a strâns peste cinci mii de cărți de valoare, mai multe decât la Oxford, în acel timp. Arătos, bine făcut, era un sportiv şi un spadasin desăvîrşit şi răsfăţatul femeilor. A participat la mai multe dueluri, iar în 1555 a fost arestat şi încarcerat scurt timp pentru "vrăjitorie în mânuirea rapierei" (spada de duel). În acel an, pe continent, Nostradamus publică "Centuriile". Episodul duelului s-a păstrat prin procesul verbal al magistratului din Londra, se pare că John Dee mânuia așa de rapid spada de duel încât martorilor li s-a părut la un moment dat că avea două spade, nu una!

Horoscop La început, a fost astrologul reginei Maria Tudor pe care a avertizat-o că "va sfîrşi printr-un dezastru şi că îi este în pericol capul". Devine astrologul, sfătuitorul și confidentul, dar şi spionul marii regine care a fost Elisabeta I. A calculat şi a determinat ziua încoronării, de asemenea a sfătuit-o pe Elisabeta I să nu atace formidabila flotă spaniolă "Invincibila Armada", ci să aştepte "pentru că elementele apă şi aer vor rezolva problema" - ceea ce s-a şi întâmplat - o furtună puternică şi valuri uriaşe au distrus mare parte din corăbiile atacatoare. Episodul s-a păstrat, de asemenea, în cronici. Se spune că regina l-a întâlnit pe un culoar al palatului pe John. L-a oprit să o salute ceremonios și l-a întrebat direct: spune-mi cinstit, ce să fac, să atac, sau să aștept? John Dee i-a răspuns: ca britanic v-aș spune imediat să ordonați căpitanilor atacul, dar ca astrolog și matematician, vă rog să mă lăsați, regina mea, să fac calculele!"

Horoscop La ordinul reginei, John Dee a făcut horoscoape pe continent, în special la curţile poloneze şi germane, de fapt spionând şi încercînd să facă alianţe în favoarea suveranei sale. A dus şi adus răspunsul la mai multe scrisori secrete ale reginei. Este interesant că John Dee îşi semna rapoartele de spionaj către regină cu indicativul 007. Cel preluat, mai târziu, de James Bond. Pentru că John Dee era autorizat de către Regină să ucidă, în caz de nevoie. Ce putea să-i placă mai mult unui duelgiu, care își ascuțea singur spada de duel, cu îndemânare și precizie matematică?

Matematica a fost pasiunea vieţii lui John Dee. Se spune că el a tradus "Matematica" lui Euclid în limba engleză, în anul 1570.

Horoscop A murit sărac şi deznădăjduit, la 8 decembrie 1608, în casa lui din Mortlake, Surrey, după ce un şarlatan i-a furat soţia şi averea. Se spune că a fost răzbunarea târzie a spaniolilor, pe care i-a învins cu un horoscop şi două rapoarte de spionaj. De la John Dee ne-a rămas, printre altele, o lucrare de circa 350 de pagini scrisă într-un cifru perfect, "în limba lui Enoch", după cum spunea John Dee. Cifrul nu a putut fi spart nici astăzi, cu cele mai performante calculatoare. Se pare ca matematicianul şi astrologul englez chiar inventase, sau redescoperise o limbă moartă, cu toate regulile de flexiune şi sintaxă.

Horoscop John Dee a fost modelul pentru dr. Faust, sau Prospero, al lui Shakespeare. În timpurile moderne a făcut subiectul unui roman al lui Peter Ackroyd, a unei opere și a unui joc de computer, "Uncharted 3". Să nu uităm melodia lui Iron Maiden, "The Alchimist", dedicată lui John Dee.

John Dee a fost un om complet, un personaj al Renașterii, un savant aventurier, un matematician duelgiu, un spion magician, un alchimist astrolog, unul care a vorbit cu îngerii. Oare chiar a vorbit cu îngerul Uriel? Așa se spune, iar sunt mărturii scrise că după ce a vorbit cu îngerul și a primit cele trei cadouri, John Dee parcă emitea o lumină difuză, calmă, timp de o săptămână. De la el au rămas trei lucruri ciudate, darurile îngerului: o oglindă neagră, o sferă mare și grea de cristal și un cristal misterios, o combinație geologică ciudată, poate unicat. Sunt la British Museum. Sau, erau?

Horoscop Dar nu despre astrologi din Renaștere doresc să vă povestesc, dragi lupi, padawani și hobbiți. Ci despre vineri, 13 și eclipsele de Soare.

Fiecare, în parte, are o conotație negativă. Împreună, parcă îmi vine să mă uit, mai bine, la un film horror! Despre vineri 13, am tot scris - că îmi plac filmele horror mai ales cele cu Jason Voorhees (Friday, 13th) și cu drujbe în pădurile Virginiei, sau în Texas. Nu, nu taie lemne... ci altceva!

Horoscop Eclipsa de Soare are loc la antipozi, The International Astronomical Union a dat următoarea declarație: "Pe data de 13 iulie 2018 o eclipsă parțială de Soare va putea fi văzută din partea nordică a Antarticei, litoralul sudic al Australiei, incluzând insula Tasmania cât și de pe oceanul din zona respectivă. Numai 10% din diametrul Soarelui va fi eclipsat la ora locală 01:24 în Hobart, Tasmania, cu o durată totală a eclipsei de o oră și patru minute. Melbourne va putea să vadă doar 2% din diametrul Soarelui eclipsat, aproape imperceptibil. În Noua Zeelandă eclipsa parțială va fi puțin vizibilă doar din Stewart Island, la Sud de Invercargill. Eclipsa nu va putea să fie urmărită de la Polul Sud, care este în noptea polară de șase luni."

Eu, personal, urmăresc USNO, United States Naval Observatory, m-au primit pe lista lor de corespondenți speciali, la recomandarea prietenului meu din Mauna Kea. USNO nu prevede flux amplificat sau alte evenimente. Nimic horror, doar un eveniment astronomic și acela parțial, foarte parțial, dacă se poate spune așa.

Horoscop Dar în astrologie, e jale mare! Nu am găsit niciun volum de astrologie din cele peste șase sute pe care le am care să nu atragă atenția asupra cât de nefastă este o eclipsă solară. Cu o remarcă: este nefastă pentru teritoriul, oamenii care observă, sau pot observa eclipsa. Așa că vineri, 13, eclipsă parțială de Soare, nu este foarte defavorabilă pentru România. Se poate și mai rău! Vreun cutremur, ceva? Nu cred, alea sunt în weekend...

În definitiv, avem un președinte, un guvern, un lider de partid majoritar și un parlament - nu ne mai trebuie și alte belele, fie eclipse, sau vineri, 13!

Horoscop O să văd un film horror, poate fi mai blând decât viața unor români. Făcând ordine în bibliotecă am dat peste un vinyl, "Hai acasă" cu o dedicație pe el: "Lui Radu, pentru o prietenie de o viață!" Gil Dobrică, oltenul sărac, pe care-l invitam mereu, când eram în țară, la un prânz, sau la o cină, cel care a murit de o boală boierească, guta. Mai avea el TBC și ciroză, boli de om sărac, dar astea nu se pun. O să-l ascult pe Gil cântând cu vocea lui spartă de Ray Charles, "Ordinea de zi" Nu știți versurile? Vi le spun eu, cum o să-mi aduc aminte, sunt opera capitală a altui mare spirit, Adrian Păunescu, Dumnezeu să-l ierte și pe el!

"După atîtea grozăvii care mai sînt Şi înaintea celor ce vor fi Noi, cei simpli şi cei buni de pe pămînt Vrem o altă ordine de zi.

loading...
PUTETI CITI SI...