HELP SMURD - aplicatia care poate salva viata!

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

HELP SMURD - aplicatia care poate salva viata!

Aplicatia "Help SMURD" va fi instalata pe telefoanele voluntarilor SMURD, care vor putea sa intervina imediat daca sunt in zona unde are loc un accident si sa comunice cu medicii pana cand acestia ajung la victima, a spus transmis, joi, Raed Arafat.

El a precizat ca in proiect vor fi implicati, pentru inceput, 200 de voluntari, care au deja experienta de lucru pe masinile SMURD si care vor putea sa raspunda unei situatii de urgenta pana soseste ambulanta, daca incidentul semnalat este in apropierea lor. Fondatorul Fundatiei pentru SMURD a mai spus ca noua aplicatie va fi testata in Bucuresti, Cluj, Sibiu si Targu Mures. "In acest fel, va creste numarul persoanelor care pot acorda suport. Acest sistem poate fi folosit si pentru alte situatii de urgenta, nu doar medicale. Poate insemna ajutor pentru orice situatie de urgenta si sa raporteze ce se intampla. Vor fi implicati 200 de voluntari care lucreaza deja pe masini SMURD, din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Targu Mures.

Aplicatia Help SMURD se instaleaza pe telefoanele voluntarilor si ei pot primi si indicatii de la medicul care se afla in dispecerat. Daca vom avea si defibrilatoare, inseamna ca dam o sansa in plus celui care este in stop cardiac in strada", a spus Raed Arafat, joi, la o conferinta de presa. El a mai explicat ca voluntarul poate anunta cand pleaca si cand ajunge la locul accidentului. "In scurt timp, va putea trimite poza si chiar un scurt video de la fata locului, care va ajuta la recalibrarea interventiei. Daca, spre exemplu, dispeceratul a trimis doua masini si vede ca, de fapt, situatia este mai grava, poate trimite din timp echipamentele necesare, sau, in caz contrar, daca a trimis prea multe ambulante, poate sa le retraga, daca se constata ca nu e cazul. Sistemul va fi de extrema utilitate pentru noi.

 

loading...
PUTETI CITI SI...