Guvernul va emite un act normativ pentru simplificarea obţinerii avizărilor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu

Postat la: 21.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Guvernul va emite un act normativ pentru simplificarea obţinerii avizărilor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul va emite în curând act normativ pentru simplificarea obţinerii avizărilor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu, dar fără să existe un impact negativ asupra siguranţei.

"Noi în continuare lucrăm şi acum la Ministerul de interne există acte normative care vor schimba anumite acte pentru simplificarea obţinerii avizărilor şi autorizaţiilor fără impact negativ pe partea de securitate. Au fost analizate anumite lucruri, a fost o şedinţă condusă la nivelul premierului şi a fost doamna ministru Dan şi a fost atunci doamna ministru Shaideh la şedinţa respectivă şi s-au stabilit anumite măsuri de modificare a normelor actuale în sensul simplificării, lucru care urmează să apară în următoarele săptămâni", a spus Arafat, precizând că un act normativ în acest sens este în curs de avizare.

El a adăugat că este vorba despre un proiect de modificare a legislaţiei, dar fără să influenţeze siguranţa, şi "care este în lucru şi care urmează să fie avizat şi introdus la Guvern şi toate astea au un singur scop reducerea timpului si simplificării obţinerii avizelor si autorizaţiilor până la limita în care să nu influenţeze negativ securitatea".

Raed Arafat s-a aflat sâmbătă, la Galaţi, manifestările prilejuite de aniversarea a 10 ani de existenţă a serviciului SMURD Galaţi, ocazie cu care a primit o diplomă de excelenţă şi o plachetă din partea conducerii ISU Galaţi. IGSU poate aplica, începând de la 1 octombrie, sancţiuni administrative beneficiarilor sau proprietarilor de construcţii care ar trebui să deţină autorizaţie de securitate la incendiu şi nu au obţinut-o încă.

Începând cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care au obligaţia obţinerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravenţională, pentru nedeţinerea acestuia. Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 - 50.000 lei.

loading...
PUTETI CITI SI...