Guvernul va elimina săptămâna aceasta formularul 088

Postat la: 11.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Guvernul va elimina săptămâna aceasta formularul 088

Ministrul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, Florin Jianu, a anunțat, pe pagina sa de socializare, că Guvernul va elimina săptămâna aceasta formularul 088.

„Formularul 088 va fi eliminat în această săptămână. Este poate cea mai toxică formă de birocrație, menționat în Raportul «Doing Business 2017» ca formă de îngreunare a afacerilor în România. De asemenea, pentru prima oară în ultimii opt ani, în 2016 numărul firmelor închise este mai mare decât numărul firmelor deschise. Întreg anul 2016, mediul de afaceri a cerut în mod repetat eliminarea acestei forme de birocrație și umilință la adresa firmelor românești. Dovada stau zecile de comunicate, plângeri, adrese trimise de firme sau reprezentanții mediului de afaceri", a afirmat Florin Jianu.

Formularul 088 a fost introdus la 1 februarie 2015 printr-un ordin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Drept urmare, firmele care solicită înregistrarea în scopuri de TVA trebuie să completeze și formularul 088 - „Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA". În această declarație erau impuse 20 de criterii de evaluare a firmelor care solicitau înregistrarea în scopuri de TVA sau era necesar de fiecare dată când se schimbau sediul, acționarii sau administratorii unei companii.

loading...
PUTETI CITI SI...