Guvernul va acorda imprumuturi fara dobanda tuturor tinerilor! Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti

Postat la: 14.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Guvernul va acorda imprumuturi fara dobanda tuturor tinerilor! Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti

Guvernul va aproba astazi programul de credite garantate de stat cu dobanda zero, pentru persoane cu varste de la 16 la 55 de ani, care se afla intr-o forma de invatamant sau urmeaza cursuri de reconversie profesionala. Totodata, Executivul va aloca 115 milioane lei pentru perioada 2018-2020 pentru dezvoltarea sistemului de asistenta a varstnicilor la domiciliu. Guvernul va aproba si o schema de ajutor de stat pentru sustinerea industriei cinematografice, scrie News.ro.

Premierul Viorica Dancila a precizat la inceputul sedintei ca pe ordinea de zi se afla "Programul investeste in tine". "Continuam sprijinul acordat tinerilor", a spus ea, precizand ca beneficiarii acestui program sunt tinerii de 16-26 de ani care sunt cuprinsi in sistemul de invatamant sau fac cursuri de specializare acreditate de Ministerul Educatiei. Acestia vor putea accesa credite in valoare de 40.000 de lei cu dobanda zero, garantate in proportie de 80% de catre stat.

"Pot beneficia de acest program si persoanele cu varsta intre 26 si 55 de ani care sunt in sistemul de invatamant sau care urmeaza cursuri de reconversie profesionala, pentru ca noi consideram ca si acestor persoane trebuie sa le dam o sansa. Aceste persoane pot beneficia de credite de 35.000 de lei. Toti beneficiarii pot beneficia in plus de 20.000 de lei daca sunt angajati sau se angajeaza in timpul derularii programului. Cheltuielile sunt pentru o paleta larga de domenii: educatia, sanatatea, cultura, sportul sau locuintele", a precizat Dancila. Ea a adaugat ca trebuie sa fie avuti in vedere si seniorii, anuntand astfel demararea a doua programe de interes national pentru dezvoltarea sistemului de asistenta a varstnicilor la domiciliu, care vor fi implementate in perioada 2018-2020 si pentru care vor fi alocati 115 milioane lei. Dancila a mentionat ca Guvernul va aproba si o schema de ajutor de stat pentru sustinerea industriei cinematografice.

loading...
PUTETI CITI SI...