Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de trafic de influență

Postat la: 26.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de trafic de influență

Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Fostul primar al municipiului Piatra Neamț este acuzat de trafic de influență într-un dosar referitor la atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri europene.

Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată pentru fapte comise în anul 2009, pe vremea când era primar al muncipiului Piatra Neamț. Procurorii DNA îl acuză pe acesta de trafic de influență într-un dosar referitor la atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri europene. „În cursul anului 2009, în contextul în care o societate comercială intenţiona să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări, aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, inculpatul Ştefan Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate. Banii respectivi au fost pretinşi de inculpatul Ştefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări", transmite DNA, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA susțin că, în temeiul acestei înțelegeri, Gheorghe Ştefan a primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 de lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. Pe 20 aprilie, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare în dosarul finanțării ilegale a PDL. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fiind menținut sechestrul până la concurența sume de 235.000 de euro. Gheorghe Ștefan ispășește în prezent o condamnare de 6 ani de închisoare, primită în octombrie 2016 în dosarul Microsoft. De asemenea, în martie, fostul primar a fost trimis în judecată pentru fraudarea Poștei Române.

loading...
PUTETI CITI SI...