Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcția de primar al Iașiului

Postat la: 22.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcția de primar al Iașiului

Gheorghe Nichita, primarul amorez, cum a fost numit în ultima perioadă după ce a fost arestat preventiv pentru că folosea Poliția Locală din Iași cu scopul de a-și urmări iubita, a fost suspendat din funcția de edi. Decizia a fost luată de prefectul județului Iași

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost suspendat, vineri, din funcție, pe durata mandatului de arestare la domiciliu. 

"La data de 22 mai 2015, în termenul legal prevăzut de art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, a fost emis Ordinul Prefectului județului Iași privind constatarea suspendării de drept a exercitării mandatului de primar al Municipiului Iași de către domnul Gheorghe Nichita, pe durata existenței măsurii preventive a arestului la domiciliu. Grupul de lucru constituit la nivelul Instituției Prefectului județului Iași, analizând documentele comunicate de către Curtea de Apel București, precum și prevederile legale aplicabile, a constatat că, în comunicarea adresată instituției prefectului, instanța de judecată a înțeles să indice în mod expres aplicarea art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, articol care reglementează suspendarea de drept a mandatului de primar", se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Iași.
La fel ca și la Constanța și la Iași în acest moment atât președintele Consiliului Județean, cât și primarul sunt suspendați din funcție și posturile sunt ocupate temporal de vicepreședinte, respectiv viceprimar.

 

loading...
PUTETI CITI SI...