Germania îngrijorată de fraudele din România cu fonduri europene

Postat la: 29.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Germania îngrijorată de fraudele din România cu fonduri europene

Prezent la o conferinta privind practica de acordare a unor licitatii publice, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, s-a aratat ingrijorat de dimensiunea fraudei cu fonduri europene.

„Sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitatii. Este un fenomen care nu este limitat doar la Romania, ci exista intr-o serie intreaga de tari. Este valabil pentru marile proiecte de infrastructura, cum sunt cele de constructie de autostrazi, in cadrul atribuirii unor contracte de concesiune pentru servicii de salubrizare urbana sau pentru amenajarea unor piste pentru biciclete", a declarat ambasadorul.

Observatiile sale nu trebuie sa mai mire pe nimeni, in conditiile in care tara sa, Germania, este cel mai mare contributor la bugetul UE, banii fiind colectati din taxele platite de cetatenii germani. „Urmare a unor contracte de achizitii publice incheiate de autoritatea contractanta, cu beneficii prea scumpe sau cu prestatii contractuale prea slabe, taxele sunt irosite in loc sa fie utilizate acolo unde este nevoie", a atras atentia demnitarul german.

loading...
PUTETI CITI SI...