Galați: Cea mai mare pană de curent din ultimii 25 de ani

Postat la: 24.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Galați: Cea mai mare pană de curent din ultimii 25 de ani

Alimentarea cu energie electrică are de suferit pentru zeci de mii de abonați din județul Galați. Peste 200 de stâlpi au fost rupți, fiind afectate 40 de linii de medie tensiune şi 200 de staţii de medie tensiune.

Circa 85.000 de abonaţi au rămas fără curent electric, iar duminică încă 31.000 de consumatori din 73 de localităţi nu aveau energie elctrică. "Este un fenomen care nu a mai fost întâlnit în ultimii 25 de ani. Pe cablurile electrice s-a depus zăpadă plină cu apă, acestea s-au îngreunat, s-au rupt şi au agrenat spâlpii. În total, în şase judeţe, au fost afectaţi peste 140.000 de consumatori, dintre care aproximativ 85.000 doar în judeţul Galaţi. Sperăm ca până marţi (25 aprilie), cel târziu, toţi consumatorii să fie realimentaţi",a declarat Constantin Coman, director Electrica Distribuție Muntenia Nord, citat de viata-libera.ro.

În ajutorul celor de la Electrica Galaţi au fost chemaţi oameni din Râmnicu-Vâlcea, Brăila, Braşov, Târgu Mureş, Ploieşti şi Târgovişte. Chiar dacă toţi consumatorii vor fi realimentaţi cu energie electrică, în judeţul Galaţi nu se opresc problemele. Hidrologii au emis deja un "cod galben" de inundaţii, valabil până luni, 24 aprilie, ora 22,00, fenomenele vizate fiind scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, în bazinele hidrografice Bârlad, afluenţii mici ai Siretului şi ai Prutului. Au fost înştiinţate toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, care vor monitoriza evoluţia fenomenelor şi vor dispune măsuri în cazul apariţiei unei situaţii critice.

loading...
PUTETI CITI SI...