Fostul preşedinte Siveco, închisoare cu executare

Postat la: 03.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Fostul preşedinte Siveco, închisoare cu executare

Irina Socol, fost preşedinte al companiei Siveco, a fost condamnată definitiv la 2 ani si jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceasta va mai avea de executat doar 10 luni de închisoare, pentru că a stat în arest preventiv.

Anterior, în prima instanţă, Irina Socol fusese condamnată la 3 ani şi jumătate de închisoare. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au susţinut că reprezentanții companiei Siveco România au creat un circuit infracțional format din peste 50 de societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Din cercetări a reieșit că în contabilitatea producătorului de softuri ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro. Astfel, anchetatorii susțin că Siveco a încheiat achiziții fictive de servicii de la firme care aveau ca administratori cetățeni de etnie romă din satul Sintești, Ilfov, persoane care se ocupau cu colectarea de fier vechi.

loading...
PUTETI CITI SI...