Fostul șef al DNA Ploiești, audiat la Parchetul General. Lucian Onea este urmărit penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

Postat la: 17.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Fostul șef al DNA Ploiești, audiat la Parchetul General. Lucian Onea este urmărit penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea s-a prezentat, marți dimineață, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul în care a fost pus sub urmărire penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, scrie Mediafax. Acesta a refuzat să dea declarații la intrarea în instituție.

Parchetul General a transmis, în luna mai, că procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați penal sub acuzația de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal). În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare", au transmis reprezentanții Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

loading...
PUTETI CITI SI...