Florin Niculae, primarul comunei Vidra, trimis în judecată pentru luare de mită

Postat la: 13.03.2014 15:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Florin Niculae, primarul comunei Vidra, trimis în judecată pentru luare de mită

Florin Niculae, primarul comunei Vidra, judeţul Ilfov, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de procurorii DNA. Edilul se află în stare de arest preventiv.

Potrivit procurorilor DNA, „inculpatul Nicolae Florin, în calitate de primar, a pretins de la un martor denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, sumele de 570.000 de lei și 100.000 de euro, din care în intervalul 2010 - 2013 a primit în mai multe tranșe: 250.000 de lei și 100.000 de euro și respectiv 22.000 de euro.

Aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către inculpat, pentru a-și îndeplini corespunzător atribuțiile ce îi reveneau în legătură cu aprobarea procedurii de achiziție, încheierea contractului, aprobarea situațiilor de lucrări și aprobarea efectuării plăților, aferente a două contracte derulate de Primărie dar și pentru îndeplinirea în mod contrar prevederilor legale și contractuale a atribuțiilor, privind: sesizarea conflictului de interese între ofertanți, urmărirea declarării de către executant a subcontractanților, aprobarea schimbării subcontractanților declarați.

La data de 16.12.2013, beneficiind de complicitatea unei alte persoane, inculpatul Niculae Florin a primit de la martorul denunțător o tranșă de bani, respectiv suma de 22.000 de euro, ocazie cu care a fost constatată infracțiunea flagrantă", se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.