Florian Bichir lanseaza o noua carte-document: Cruciada Diviziei de Cremene. Cu tricolorul în Caucaz: viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache, Cavaler al „Crucii de Fier"

Postat la: 15.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Florian Bichir lanseaza o noua carte-document: Cruciada Diviziei de Cremene. Cu tricolorul în Caucaz: viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache, Cavaler al „Crucii de Fier

Scriitorul si istoricul Florian Bichir lanseaza o noua carte-document, la Editura Militara. Un volum deosebit despre viata si memoriile generalului Ioan Dumitrache.

Mai ales tanara generatie, dar si pasionatii, cercetatorii din domeniul militar, istorici, vor afla chestiuni inedite din paginile cartii intitulata Cruciada Diviziei de Cremene. Cu tricolorul în Caucaz: viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache, Cavaler al „Crucii de Fier". Lansarea cartii va avea loc miercuri, 17 octombrie 2018, ora 15.00, la Cercul Militar din Capitala. Alaturi de autorul Florian Bichir - un nume recunoscut in randul istoricilor, cercetatorilor din domeniu - vor vorbi:
Dl. Adrian PANDEA, directorul Editurii Militare, Conf. univ. dr. Constantin BUCHET, președinte CNSAS, Col. prof. univ. dr. Dorel BUȘE, Universitatea Națională de Apărare „Carol I" (UNAp).

„Activitatea și memoriile generalului Ion Dumitrache sunt fără îndoială importante, dacă nu cumva capitale pentru cunoașterea istoriei noastre și mai ales al celui de-al doilea război mondial. Este de notorietate că vânătorii de munte au reprezentat pe toata durata Campaniei din Est singurele trupe de elită ale infanteriei române. În jargonul de astăzi un fel de „berete verzi". Cea mai cunoscută dintre acestea a fost Divizia 2 Munte. Curajul luptătorilor de sub comanda generalului Dumitrache a făcut ca Divizia 2 Munte să-şi dobândească pe front un binemeritat renume, pe măsură hotărârii militarilor acestei mari unităţi: „Divizia de Cremene". Reputatul istoric Alesandru Duţu nota în cel mai recent volum al său că Generalul Dumitrache a condus mari unităţi ale Armatei române care au atins cel mai estic punct al celui de-al doilea război mondial. Ostaşii români de sub comanda sa au luptat în Munţii Caucaz, Divizia 2 munte română ajungînd până aproape de Groznîi, capitala Ceceniei!"
Lect.univ.dr. Florian BICHIR

loading...
PUTETI CITI SI...