Firea mai pierde o data in instanta: Tribunalul a suspendat hotararile prin care erau desfiintate 4 administratii din Bucuresti

Postat la: 08.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Firea mai pierde o data in instanta: Tribunalul a suspendat hotararile prin care erau desfiintate 4 administratii din Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa suspende hotararile de Consiliu General prin care erau desfiintate patru administratii din Bucuresti pentru a face loc companiilor nou-infiintate de Gabriela Firea. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs tot la TMB.

"Firea, obisnuieste-te sa pierzi! Aroganta si incompetenta doamnei primar a Capitalei au mai primit o lovitura in Justitie. Tribunalul Bucuresti a decis, astazi, sa suspende hotararile de Consiliu General prin care erau desfiintate patru administratii pentru a face loc companiilor nasite in Voluntari sa directioneze banii publici catre gastile prietene PSD", scrie pe Facebook Ana Ciceala, consilierul municipal USR care a facut anuntul.

Intrebata de un internaut despre care administratii este vorba, Ciceala raspunde intr-un comentariu: "Administratia Strazilor, ALPAB, Administratia Fondului Imobiliar si Administratia Cimitirelor". Consilierul USR adauga ca, in luarea deciziei, instanta a tinut cont si de victoria pe care USR a obtinut-o recent la Curtea de Apel, prin care hotararile de infiintare ale companiilor municipale au fost anulate.

Iata minuta sedintei de judecata, citata de Agerpres: care precizeaza ca procesul a fost intentat de compania Vesta Investment SRL:

"Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active si exceptia lipsei de interes a reclamantei in formularea cererii, ca neintemeiate. Admite cererea.

Dispune suspendarea executarii Hotararii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pana la pronuntarea instantei de fond.

Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 3.020 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocat redus si taxa judiciara de timbru. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata, azi, 07.12.2018, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei."

Pe 18 octombrie, Consiliul General al Capitalei a aprobat un proiect conform caruia Administratia Strazilor, ALPAB, Administratia Cimitirelor si Administratia Fondului Imobiliar urmeaza sa fie desfiintate in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii.

Consilierul USR Ana Ciceala adauga in postarea de aseara si calea de urmat a partidului sau:

"Pentru ca doamna primar refuza sa puna in aplicare deciziile instantelor judecatoresti, impreuna cu colegii din USR vom merge pana la capat in apararea intereselor comunitatii locale. Pana cand doamna Firea va intelege ca exista legi pe care trebuie sa le respecte".

Tot in reactie la aceasta decizie, presedintele USR Bucuresti, Roxana Wring, sustine ca acum "se impune" discutarea si sustinerea proiectului USR Bucuresti privind dizolvarea si lichidarea companiilor municipale.

"Cred ca primarul Capitalei trebuie sa-si asume raspunderea politica pentru toata aceasta cascada de incurcaturi pe care le-a provocat din aroganta si din incapatanare. Gabriela Firea trebuie sa accepte ca nu se pricepe la administratie si ca orice zi pe care o petrece in fruntea Primariei este un risc pentru bucuresteni.

Mai ales dupa aceasta decizie a Tribunalului Bucuresti, se impune discutarea si sustinerea proiectului USR Bucuresti privind dizolvarea si lichidarea companiilor municipale. In acel proiect este un punct care prevede si reinfiintarea acestor administratii pe care Gabriela Firea le-a vrut desfiintate. Ele trebuie reformate, trebuie curatate de incompetenta si clientela politica si trebuie puse sa livreze servicii publice de calitate", a scris pe Facebook Roxana Wring.

loading...
PUTETI CITI SI...