Firea: ANAF sau Curtea de Conturi fac controale şi de două ori pe săptămână la companiile municipale ale Primăriei Capitalei

Postat la: 18.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Firea: ANAF sau Curtea de Conturi fac controale şi de două ori pe săptămână la companiile municipale ale Primăriei Capitalei

Edilul Gabriela Firea a declarat, joi, că noile companii municipale ale Primăriei Capitalei sunt verificate chiar şi de două ori pe săptămână de către instituţii precum ANAF sau Curtea de Conturi.

„Am spus din prima zi când am preluat mandatul că îmi propun şi voi milita pentru schimbarea modelului administrativ, transformarea regiilor şi administraţiilor în companii municipale, pe model european. Cei mai mulţi angajaţi au înţeles că este vorba de un proiect important pentru că aceste companii sunt verificate chiar şi de câte două ori pe săptămână de Curtea de Conturi, de ANAF, să nu-şi facă nimeni griji că se întâmplă ceva necurat, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în regii şi administraţii", a declarat, joi Gabriela Firea.

Edilul a mai precizat faptul că la anumite administraţii s-ar cheltui foarte mulţi bani în mod nejustificat, dând exemplul Administraţiei Străzilor, unde s-ar fi cumpărat semafoare de 1.000 de ori mai scumpe.

„V-am spus cum la Administraţia Străzilor, o celebră companie cumpăra componente de semafoare de o mie de ori mai scumpe. V-am dat nenumărate exemple şi aştept ca instituţiile statului să-şi facă treaba în ceea ce priveşte ALPAB-ul. Mai mult decât să trimit Corpul de Control acolo nu am ce să fac, nu mă duc cu denunţul, nu sunt plângăcios de serviciu. Majoritatea angajaţilor au înţeles şi s-au transferat la companii, unde beneficiază de toate drepturile", a mai precizat Firea.

Primarul Capitalei mai spune că nu vrea să acorde salarii compensatorii angajaţilor din administraţiile ce urmează să fie desfiinţate, pentru că e posibil ca aceşti angajaţi să fie incluşi în companiile municipale.

„Acum vin ei şi ne dau lecţii de moralitate. Au fost oameni care au înţeles că nu avem motive legale pentru a acorda fiecărui angajat 20.000 de euro sume compensatorii. De ce să plătim compensatorii iar a doua zi să se angajeze la companiile municipale? Se angajează în secunda următoare. Nu voi ceda acestui şantaj, eu respect legea. Sunt instituţii ale statului care veghează la respectarea legii. Nu se face dreptate cu şantaj şi nici administraţie cu presiuni. Cei care au anunţat că nu vor vota le transmit doar că îmi fac datoria de primar, vin cu proiecte bune pentru bucureşteni, voi votaţi sau nu. Mai departe, mize mici, meschine, şantaj, eu nu mai cedez", a mai precizat Gabriela Firea.

loading...
PUTETI CITI SI...