Fabuloasa poveste a anchetei la FIFA: Fiscul american, un milionar falit, un apartament de lux locuit de pisici si un microfon ascuns in breloc

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

 Fabuloasa poveste a anchetei la FIFA: Fiscul american, un milionar falit, un apartament de lux locuit de pisici si un microfon ascuns in breloc

Sub presiunea Fiscului si a FBI, Blazer a acceptat sa ii inregistreze cu un microfon ascuns in brelocul de la chei pe colegii din FIFA care puneau la cale afaceri necurate. Cum au ajuns procurorii americani sa decapiteze FIFA, organismul care guverneaza fotbalul mondial? Totul a plecat de la Fiscul american, care a descoperit in anii 2010 ca Chuck Blazer, fostul presedinte al Federatiei pan-americane de fotbal (CONCACAF) si personaj influent la FIFA, avea datorii de milioane de dolari.

Potrivit NYDailyNews, citat de Hotnews.ro, Blazer avea datorii uriase catre Fiscul american din cauza stilului sau extravagant de viata. Un singur exemplu: el avea doua apartamente de lux inchiriate in ansamblul Trump Tower din New York (chirii de 18.000 dolari si 6.000 de dolari lunar), iar in cel mai mic traiau doar... pisicile sale. Milionarul Blazer, care timp de aproape 20 de ani a condus destinele fotbalului din zona Americii de Nord, a ales sa colaboreze cu autoritatile americane. Astfel ca a primit un breloc de chei dotat cu un microfon ascuns, microfon cu care a inregistrat timp de cativa ani toate discutiile la care a participat.

Fiind un influent personaj in FIFA, Blazer era deseori implicat in discutii confidentiale despre atribuirea unor contracte de sute de milioane de dolari. Multe dintre aceste discutii au avut loc chiar in timpul Jocurilor Olimpice din Londra, scrie sursa citata. Asa au aflat procurorii americani despre spagile date unor oficiali FIFA in schimbul atribuirii unor contracte banoase pentru organizarea unor turnee sau pentru drepturi de imagine.

Citit mai multe pe Hotnews.ro

loading...
PUTETI CITI SI...