Evaluatorul Guvernului, în fața judecătorilor: Darius Vâlcov, judecat într-un nou termen la ÎCCJ

Postat la: 19.06.2017 09:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Evaluatorul Guvernului, în fața judecătorilor: Darius Vâlcov, judecat într-un nou termen la ÎCCJ

Atunci când nu evaluează Guvernul, trece pe la instanță. Este vorba despre Darius Vâlcov, cel care a făcut analiza Executivului condus de Sorin Grindeanu. Fostul șef de la Finanțe are azi termen intr-unul din cele trei dosare, în care e judecat de Curtea Supremă.

Tot astăzi, Călin Popescu Tăriceanu așteaptă un alt verdict important. Mai exact, judecătorii vor decide dacă șeful Senatului a fost ales legal președintele ALDE. Mâine le va veni rândul lui Ponta, Dragnea și Tariceanu să ajungă în fața magistraților. Darius Vâlcov este judecat astăzi în dosarul în care este acuzat de trafic de infleunță și de spălare de bani. În aceeași cauză, mai sunt judecaţi astăzi Lucian Petruţ Şuşală, fostul şofer al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.