Ecaterina Andronescu a ajuns la DNA în dosarul "Cutezătorii"

Postat la: 18.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ecaterina Andronescu a ajuns la DNA în dosarul

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu a ajuns, miercuri dimineața, la sediul DNA, surse judiciare declarând că a fost citată de procurori pentru a fi audiată în dosarul privind baza sportivă "Cutezătorii".

În același dosar, săptămâna trecută, omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul ministru al Educației, Mihnea Costoiu au fost puși sub control judiciar. În dosarul privind baza sportivă "Cutezătorii" ar fi vizate și alte persoane, pentru fapte de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Fosta bază sportivă "Cutezătorii", situată în apropierea Parcului Studențesc Tei, a aparținut, din 1972, Ministerului Învățământului. În 2003, când ministru al Educației era Ecaterina Andronescu, baza sportivă a fost trecută din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a RA-APPS, iar în 2004 a fost închiriată Fundaţiei Dinu Pescariu, pentru 10 ani, chiria plătită fiind de 9.000 de euro pe lună pentru o suprafață de 60 de hectare.

În 2005, baza sportivă a revenit la Ministerul Educației, în mandatul lui Mircea Miclea, tot atunci fiind începute demersurile pentru evacuarea Fundației Dinu Pescariu. Patru ani mai târziu, Ministerul Educației, condus de Ecaterina Andronescu, a încheiat un act adițional prin care contractul de cedare a drepturilor de folosire a bazei sportive de către fundația lui Dinu Pescariu a fost prelungit până în 2034, fiind adăugate prin acel document și alte drepturi. Actul adițional a fost depus în instanță și procesul început în mandatul lui Mircea Miclea a fost încheiat. În decembrie 2013, baza sportivă Cutezătorii a fost trecută din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a RA-APPS, printr-o hotărâre de Guvern.

loading...
PUTETI CITI SI...