E dovedit stiintific: barbatii cu burta atrag mai multe femei frumoase. Iata explicatia biologica

Postat la: 10.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

E dovedit stiintific: barbatii cu burta atrag mai multe femei frumoase. Iata explicatia biologica

Imaginea barbatului ideal s-a schimbat odata cu trecerea timpului. In Evul Mediu, faptul ca erai „dolofan" reprezenta un semn de bogatie, ceea ce i-a facut pe „oamenii cu greutate" sa fie destul de populari in acea perioada.

In zilele noastre, barbatul ideal arata ca desprins dintr-un tablou. Multi considera ca un trup slab, musculos, cu pectorali pronuntati este tot ceea ce se doreste. Dar oare cat este de adevarat ca femeile ii gasesc pe barbatii cu super muschi lucrati la sala pe atat de atragatori pe cat se crede? In prezent exista studii care sustin contrariul - se pare ca femeile prefera barbatii cu burta. In zilele noastre se pune foarte mare accent pe ceea ce este la moda in ziare si la televizor. Aproape totul se refera la modul in care ar trebui sa procedam pentru a ne pastra silueta. Exista diete, regimuri de slabire si o multime de ghiduri despre cum sa devii „perfect".

Compania internationala „Planet Fitness" din Hampton, New Hampshire, Statele Unite, a realizat un studiu in care 2000 de femei au raspuns la intrebarea "Ce tip de corp vi se pare a fi cel mai atractiv." Rezultatul studiului a aratat ca 70 la suta dintre femeile intervievate prefera barbatii cu burta - sau mai degraba cu o greutate mai mare de pana la zece kilograme fata de grafic. Potrivit lui Richard Bribiescas, profesor de Antropologie, Ecologie si Biologie Evolutiva la Universitatea Yale, exista o explicatie biologica pentru care femeile se simt mai atrase de barbatii ce prefera sa stea acasa pe canapea, decat sa mearga la sala de sport.

Barbatii cu cativa centimetri in plus in talie au un nivel mai scazut de testosteron, care asigura un sistem imunitar mai bun si, ca urmare, o speranta mai mare de viata. Femeile se simt mai bine atunci cand stau cu un barbat „fara patratele". Burtica barbatilor pare sa le dea mai multa incredere de sine reprezentantelor sexului frumos, deoarece acesti barbati dovedesc ca pun mai putin accent pe aspectul fizic si sunt mai putin critici.

Acestea fiind spuse, evitati sa mancati in exces. Consumul de alimente bogate in grasimi saturate creste riscul bolilor cardiovasculare, al diabetului si poate duce la aparitia multor alte probleme de sanatate. Dar asta nu inseamna ca nu va puteti rasfata cu o bere si o pizza in weekend; fara a trebui sa va simtiti vinovati sa mergeti la sala de sport pentru a scapa de acele calorii. Cu toate acestea, trebuie sa faceti exercitii fizice in mod regulat, chiar daca doriti sa pastrati acea „burta" care arata atat de bine.

loading...
PUTETI CITI SI...