După un imens scandal pe Facebook, Iohannis a promulgat legea: Salariile bugetarilor vor creşte cu 10%

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

După un imens scandal pe Facebook, Iohannis a promulgat legea: Salariile bugetarilor vor creşte cu 10%

Declaratiile lui Dacian Ciolos conform carora mai trebuie vazut daca salariile bugetarilor vor putea creste si daca bugetul va suporta acest fapt au starnit un val de proteste pe Facebook si in mediul on-line. Mai mult, Ciolos a afirmat intr-un interviu ca per ansamblu, salariile bugetarilor se vor diminua si ca trebuie ajustate.

Mai precis, spune Ciolos, daca in anumite sectoare vor creste ceva, in altele vor trebui diminuate conform performantei. Numai ca salariile bugetarilor sunt oricum scazute, iar o diminuare de ansamblu risca sa scoata lumea in strada. Ciolos averiza ca sa vada mai intai daca presedintele Klaus Iohannis va promulga legea majorarii salariale cu 10%.

In format de faptul ca sunt reactii masive pe net, preşedintele Klaus Iohannis s-a grabit sa promulge marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 11 noiembrie. Iniţial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sănătate cu 25%, însă un amendament PSD adus în comisiile de specialitate din Parlamant a prevăzut că vor creşte şi salariile tuturor bugetarilor cu 10%, scrie Mediafax.

Condiţia pentru aplicarea acestei prevederi este ca aceştia să nu mai fi beneficiat în cursul anului 2015 de alte majorări. Liberalii s-au opus iniţial amendamentului PSD, cerând mai întâi date suplimentare de la Ministerul de Finanţe, cu privire la impactul bugetar. Deputaţii au respins însă retrimiterea proiectului la comisii. Ulterior, şi deputaţii PNL au votat în favoarea proiectului, acesta trecând cu o largă majoritate de Parlament.

loading...
PUTETI CITI SI...