Dupa caricatura postata cu Simona Halep, revista Charlie Hebdo a fost data in judecata de Federatia asociatiilor de romani din Europa

Postat la: 18.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dupa caricatura postata cu Simona Halep, revista Charlie Hebdo a fost data in judecata de Federatia asociatiilor de romani din Europa

Federatia asociatiilor de romani din Europa(FADERE) a dat in judecata revista Charlie Hebdo dupa caricatura postata de aceasta cu Simona Halep in timp ce striga "fier vechi, fier vechi", fiind acuzata de calomnie.

Chiar daca Simona Halep a decis sa nu vorbeasca despre acest subiect, FADERE a decis sa actioneze in instanta revista pariziana. „Consideram de prost gust si inacceptabila aceasta caricatura. Prin acest atac, se insinueaza ca Simona Halep ar fi ‘tiganca', se cultiva si mai mult confuzia dintre romani si rromi si se influenteaza negativ perceptia pe care o au francezii despre romani", transmit FADERE.

In acelasi comunicat se adauga: "Comunitatea de romani din Franta este formata din sute de mii de intelectuali, artisti sau muncitori. Prin seriozitatea si harnicia lor contribuie la bunastarea tuturor francezilor, iar numarul celor care ocupa functii de raspundere este impresionant". Federatia romanilor din Europa, anunta ca in acest context, cu sprijinul casei de avocatura „Paredes y Asociados" va deschide in cursul zilei de luni un proces, impotriva publicatiei "Charlie Hebdo", pentru calomnie.

loading...
PUTETI CITI SI...