După Sânziene: Incendii de proportii la doua mănăstiri din Suceava și Tulcea

Postat la: 24.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

După Sânziene: Incendii de proportii la doua mănăstiri din Suceava și Tulcea

Un incendiu de proporții a izbucnit, duminică dimineață, la Mănăstirea Sf. Mina din localitatea Roșiori, județul Suceava. Pompierii suceveni intervin cu 13 autospeciale pentru a stince flăcările care au cuprins corpul clădirii principale care găzduiește chiliile, scrie Agerpres citând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

"În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, a fost anunţat un incendiu la chiliile mănăstirii Sf. Mina din Roşiori. La sosirea echipajelor de intervenţie, arderea se manifesta generalizat la corpul comun format din parter, etaj şi mansardă. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime sau persoane surprinse in interiorul construcţiei", potrivit ISU Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, suprafaţa totală a clădirii cuprinse de flăcări, unde sunt chiliile mănăstirii, este de circa 1.400 de metri pătraţi. Reprezentanţii ISU au menţionat că incendiul a fost localizat şi se acţionează în prezent cu şapte autospeciale ISU Suceava, două autoscări de lucru la înălţime, şase autospeciale ale serviciilor voluntare, la faţa locului fiind şi o ambulanţă SMURD. "Intervenţia este deosebit de dificilă, din cauza suprafeţei mari a construcţiei, a necesităţii de lucru la înălţime şi a fumului dens degajat din procesul de ardere", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Un alt incendiu a izbucnit, duminică dimineață, la Mănăstirea Voivodina, din județul Tulcea. O femeie de 73 de ani a murit duminică în urma unui incendiu izbucnit la o casă din Mănăstirea de maici "Vovidenia", din localitatea Slava Rusă. Potrivit ISU Tulcea, staţia de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la o casă. "Se intervine cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri. Din nefericire în interior se afla o victimă de sex feminin, de 73 de ani", a informat ISU Tulcea. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este o lumânare. Iniţial, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, spunea că nu se ştie dacă femeia care a murit carbonizată în incendiu era măicuţă sau vizitatoare. Ulterior, acesta a informat că victima nu era măicuţă, dar locuia în mănăstire.

loading...
PUTETI CITI SI...