Dronă uriașă, construită de Facebook, cu scopul de a conecta la internet regiuni izolate de pe glob

Postat la: 31.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Dronă uriașă, construită de Facebook, cu scopul de a conecta la internet regiuni izolate de pe glob

Compania Facebook a anunțat joi că a construit o dronă de dimensiuni foarte mari, numită Acvila, care este capabilă să zboare la o înălțime de 27,5 kilometri și cu ajutorul căreia va încerca să ducă internetul până în cele mai îndepărtate și izolate puncte ale planetei, transmite EFE, citată de Agerpres.

Dispozitivul se alimentează cu energie solară, poate rămâne în aer doar 90 de zile și este realizat printr-un proiect care face parte din inițiativa internet.org, prin care Facebook și-a propus să faciliteze accesul la web pentru un număr de peste 4 miliarde de persoane, mai ales în țările în curs dezvoltare. Dezvoltarea dronei Acvila a durat un an și s-a bazat pe tehnologia obținută de Facebook în 2014 prin achiziționarea firmei britanice de drone Ascenta.

Mai bine de un miliard de oameni au reușit să aibă acces la servicii elementare de internet în ultimul an, datorită cooperării cu operatori de telefonie mobilă din 17 state, a informat Facebook într-un comunicat de presă. Specialiștii de la Facebook au anunțat, tot joi, descoperirea unei metode de folosire a laserelor pentru a asigura transmiterea datelor cu o viteză de o sută de ori mai mare decât standardele actuale din această industrie.

 

loading...
PUTETI CITI SI...