Dragnea: Teodorovici va discuta ca banii necheltuiţi de la transporturi să fie daţi pentru investiţii

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea: Teodorovici va discuta ca banii necheltuiţi de la transporturi să fie daţi pentru investiţii

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, va discuta cu miniştrii Dezvoltării şi Transporturilor pentru "o abordare puţin diferită", astfel încât banii necheltuiţi de la Transporturi să fie alocaţi pentru decontarea proiectelor de investiţii, a anunţat, luni, liderul PSD Liviu Dragnea.

"În ceea ce priveşte investiţiile, ministrul Finanţelor ne-a informat că vrea să aibă o abordare puţin diferită, pe care noi o susţinem, în aşa fel încât astăzi discută cu ministrul Dezvoltării şi ministrul Transporturilor pentru a vedea toate procedurile care să fie adoptate sau modificate pentru ca nivelul de absorbţie a fondurilor publice pentru realizarea investiţiilor din România să crească", a spus Dragnea. El a arătat că la Ministerul Transporturilor sunt bani necheltuiţi, aproximativ 10% din suma alocată, iar la Ministerul Dezvoltării există 4000 de şantiere deschise, iar banii necheltuiţi vor fi disponibili pentru decontarea facturilor proiectelor de investiţii.

"Este vorba, în principal, că, din păcate, şi nu din vina miniştrilor care au fost la Transporturi, ci din alte motive (...), la Ministerul Transporturilor sunt sume foarte mari necheltuite, se pare că este vorba de 10% din suma alocată şi necheltuită din varii motive. La Ministerul Dezvoltării, situaţia este alta. Există peste 4000 de şantiere deschise în special în zona rurală şi aceşti oameni aşteaptă ca şi la ei în sat să ajungă UE (...). Este vorba ca aceste şantiere, în care sunt lucrări în continuare şi unde, dacă se alocă bani, încep să se cheltuie de a doua zi, să fie finanţate şi finalizate. Domnul Teodorovici a spus aşa: Există bani disponibili pentru a se finaliza şi finaliza investiţii în România, dar nici nu vrea să mai ţină bani într-un minister, la o companie, de exemplu la compania de drumuri, unde sunt miliarde care se cheltuie şi pe care nu-i foloseşte nimeni, în loc să fie alocaţi banii în domenii în care, unde se alocă, încep de a doua zi să se cheltuiască", a explicat Dragnea. El a precizat că banii vor fi disponibili şi cei care vor avea facturi vor avea decontarea facturilor. Întrebat dacă va exista o competiţie internă între aleşii locali, cine vine cu proiectul la Bucureşti, Dragnea a răspuns: "Acolo trebuie să ajungem".

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...