Doru Tulus: "Fara discutie, exista frica in DNA"

Postat la: 20.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Doru Tulus:

Procurorul Doru Tulus, revocat de la DNA de sefa institutiei, Laura Codruta Kovesi, a dat un interviu in sufrageria casei sale pentru presa straina, unde vorbeste despre modul in care se face justitie in Romania si spune ca, "fara discutie, exista frica in DNA".

Interviul acordat Kanal 3 - Bulgaria a fost difuzat miercuri, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3. "Da, fara discutie exista frica in DNA", a declarat Doru Tulus, procurorul care a fost numarul doi din DNA, raspunzand unei intrebari a jurnalistului. In interviu, procurorul Doru Tulus vorbeste despre starea tensionata care a fost in DNA si despre scandalul in care a fost implicata sefa acestei institutii, Laura Codruta Kovesi. Motivul formal pentru care ati fost afara din DNA. Doru Tulus: E o poveste falsa si veche care a fost activitata, dupa ce eu am sesizat Inspectia judiciara in privinta doamnei Kovesi si a incercarii de a duce procurori la poligraf.

Va simtiti jignit? Doru Tulus: Nu meritam asta, este o jignire la adresa carierei profesionale. Nu e normal ca un sef sa-si duca oamenii la testul poligraf. (...) Inregistrarile acelea fac obiectul unui dosar penal, eu nu am voie sa vorbesc despre ele. Despre inregistrarile care au aparut cu Kovesi. Doru Tulus: Nu am nicio legatura cu inregistrarile si nu-mi permite caracterul sa fac asa ceva. Aveti incredere in sistemul judiciar din Romania? Doru Tulus: Da.

De ce ati suportat atat de mult timp si nu ati spus ce se intampla in DNA? Doru Tulus: Nu am avut de suportat nimic, mi-am vazut de treaba, cand a fost cazul am sesizat organele statului (Inspectia judiciara), iar din anumite cercuri nu am facut parte, ca sa am ce sa aud. Cum credeti ca se va termina scandalul din DNA? Doru Tulus: vom actiona in instanta actele de revocare si avem incredere. Totodata, Doru Tulus mai transmite un mesaj: "Posibil sa se vada in curand cine e Kovesi". Procurorul Doru Tulus, cel care a fost numarul doi in DNA, a precizat ca el, dupa 12 ani de activitate in aceasta institutie, nu a renuntat la functie, ci a fost dat afara. Doru Tulus nu a vrut sa vorbeasca cu nimeni din presa din Romania.

loading...
PUTETI CITI SI...