Doi tineri și bunica lor de 72 de ani au rămas blocați pe Jepii Mici

Postat la: 30.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Doi tineri și bunica lor de 72 de ani au rămas blocați pe Jepii Mici

Cei doi tineri și bunica lor, în vârstă de 72 de ani, au coborât de la cabana Caraiman spre Bușteni, dar au rămas blocați pe traseu. Duminică seară, ei au cerut ajutorul salvamontiștilor.

Potrivit Digi 24, cei trei le-au spus salvamontiștilor că sunt epuizați fizic și nu mai pot înainta. În cinci ore, aceștia abia reușiseră să parcurgă o treime din traseu. Mai mult, ei au rămas fără baterie la telefon și nu avea nici lanternă. Cinci salvamontiști au plecat în căutarea celor trei. Intervenția este însă dificilă, din cauza ploii.

Traseul Jepii Mici este unul dintre cele mai periculoase și solicitante din Muntii Bucegi, mai ales pe partea de coborâre, din cauza dificultății tehnice foarte ridicate. Iarna, traseul este închis și nerecomandat, iar în general traseul nu este recomandat celor care nu au experiență pe muntă și nu au echipament corespunzător. În aprilie, o femeie și copilul ei au rămas blocați pe Jepii Mici, într-o zonă unde, la vremea respectivă, încă era zăapadă, iar traseul era închis.

loading...
PUTETI CITI SI...