Doi muncitori de la o companie metalurgică din Reşiţa au murit striviţi de un utilaj

Postat la: 19.05.2017 09:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Doi muncitori de la o companie metalurgică din Reşiţa au murit striviţi de un utilaj

Doi muncitori, în vârstă de 43, respectiv 51 de ani, angajaţi la o compania metalurgică TMK Reșița din Reşiţa, au murit, joi după-amiază, după ce au fost striviţi de un utilaj, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraş-Severin deschizând o anchetă.

Cei doi muncitori, un lăcătuş şi un electrician, erau angajaţi la TMK Reşiţa, fostul combinat siderurgic din oraş. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin, Mihaela Aga, a declarat că cei doi muncitori au fost "striviţi". "Am fost informaţi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Reşiţa cu privire la producerea unui accident de muncă la fostul combinat siderurgic din Reşiţa, care a fost soldat cu decesul a două persoane de sex masculin.

În momentul de faţă, noi nu cunoaştem care ar fi cauzele producerii accidentului, cert este că am trimis la faţa locului doi inspectori de muncă pentru a clarifica situaţia. Unul dintre muncitori are 43 de ani, iar celălalt 51 de ani şi se pare că accidentul s-a produs între calea de rulare şi podul rulant. Se iau declaraţii. Cert este că în urma accidentului s-au produs leziuni incompatibile cu viaţa, se pare că au fost striviţi", a afirmat Mihaela Aga. Ancheta ITM Caraş-Severin este în plină desfăşurare, iar primele rezultate vor fi făcute publice vineri dimineaţa.