DNA Constanța a mușamalizat dosarul plajelor

Postat la: 30.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

DNA Constanța a mușamalizat dosarul plajelor

La inceputul lunii iunie 2016, procurorii Serviciului Teritorial Constanța al DNA au dispus efectuarea urmăririi penale împotriva lui George Daniel Papari, director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese.

În dosar mai este urmărită penal Maria Otilia Antonaru, director în cadrul aceleiași instituții, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, potrivit unui comunicat al DNA.

Totodata, atunci s-a comunicat ca procurorii au început urmărirea și împotriva altor două persoane: Marwan Duhair, administrator al unei societăți comerciale, pentru trafic de influență, deturnarea licitațiilor publice și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, precum și Ioana Roxana Craioveanu, manager la o societate comercială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Procurorii au probe din care rezultă că George Daniel Papari, în calitate de director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, a închiriat în anul 2013 unei societăți comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafața de 6.203 metri pătrați din stațiunea Mamaia, iar în perioada 2013-2015 a încheiat trei acte adiționale la același contract.

De la acea descindere a procurorilor DNA Constanta a trecut aproape trei luni, si cazul a fost uitat sau musamalizat pentru ca situatia de pe plajele de pe Litoral a ramas neschimbata iar George Papari n-are niciun stres. Adica, multi operatorii de plaje agreati de catre conducerea Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) si Ministerul Apelor, Padurilor si Mediului, chiar daca avea dotorii la stat, au ocupat bine merci plajele amenajate din fonduri europene.

Ba mai mult, directorul interimar de la ABA Dobrogea Litoral e ca apa sfiintita fapt pentru care operatorii de plaja au inchiriat, fara nicio retinere, sezloguri si umbrele cu 20-30 de lei pe zi, desi era ilegal asa cum era si ocuparea plajelor amenajate din fonduri UE. Ca urmare a acestor aranjamente, n-ar fi exclus ca Romania sa fie sanctionata de catre Comisia Europeana pentru nerespectarea conditiilor privind plajele nou amenjate de pe Litoral.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...