Directorul ROMATSA a DEMISIONAT. Ministrul Transporturilor cere sindicaliştilor să renunţe la grevă

Postat la: 29.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Directorul ROMATSA a DEMISIONAT. Ministrul Transporturilor cere sindicaliştilor să renunţe la grevă

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anunţat azi oficial că Ion-Aurel Stanciu a demisionat din funcţia de director general al ROMATSA, fiind numit, marţi, 25 august, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. Totodată, Matache cere sindicaliştilor, după această demisie, să reunţe la greva generală programată pentru 1 septembrie.

"În urma demisiei din funcţia de director general, prezentate astăzi (vineri, n.r.) de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie - ROMATSA, solicit atât sindicatului cât şi conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă şi mai ales renunţarea la greva generală. Consider că în condiţiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian şi confortul cetăţeanului", a spus ministrul Transporturilor.

Controlorii de trafic de la ROMATSA au anunţat că, în data de 1 septembrie, vor intra în grevă generală, decizia acestora fiind legală, potrivit hotărârii luate astăzi de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă. Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat, la începutul săptămânii, că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații.

Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliștilor și amenințările privind declanșarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condițiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluționate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor. Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri.

 

loading...
PUTETI CITI SI...