Dinu Pescariu, sub control judiciar în dosarul „Microsoft 3"

Postat la: 15.06.2017 12:49 | Scris de: ZIUA NEWS

Dinu Pescariu, sub control judiciar în dosarul „Microsoft 3

Dinu Pescariu rămâne sub control judiciar în dosarul Microsoft 3. Aşa au decis magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce apărătorii lui Pescariu au solicitat ridicarea măsurii.

Concret, pe 10 aprilie, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au fost puşi sub acuzare de DNA, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, această măsură a fost prelungită pe 7 iunie de procurorii DNA. În acest dosar mai sunt cercetaţi Ion Adrian Stănescu şi Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, Călin Tatomir, director general Microsoft România SRL, precum şi Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor.

Conform DNA, faptele au fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicaţiilor, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislaţiei în vigoare, decât prin organizarea unei licitaţii publice. Prejudiciul din dosar se ridică la 51.396.344 de euro, reprezentând diferenţa dintre suma plătită de minister şi suma care a fost facturată de furnizorul de licenţe către SC Dim Soft SRL, fiind creat totodată un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG.