Dieta ketonica, slabesti mancand

Postat la: 25.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dieta ketonica, slabesti mancand

Dieta ketonica a fost conceputa pentru a reduce crizele de epilepsie. Este bazata pe proteine si grasimi, si in proportie foarte mica, de doar 5% pe carbohidrati.

Organismul este dependent de glucoza din sange. Creierul foseste o mare parte de glucoza circulanta. Cand glucoza scade si resursele de glicogen sunt epuizate, se topesc grasimile pentru a optine corpi cetonici, care inlocuiesc glucoza o perioada limitata. Pentru a produce corpi cetonici, organismul mobilizeaza gradimile din depozite, care vor fi metabolizate, topite, consumate. Asa se explica de ce se pierd in special grasimile, protejandu-se muschii.

Fiecare masa trebuie sa includa o portie de proteine si o portie de grasimi. Dieta este usor de tinut, fiind bazata pe carne, oua, branzeturi, legume, fructe si, intr-o cantitate mica, carbohidrati. Puteti consuma carne de pui, de peste, de porc, de manzat, de vita, de miel, de curcan, de iepuse sau de oaie. Nu aveti voie: carne tip fast-food, carne afumata, mezeluri sau carnati. Puteti consuma orice tip de branza, mai putin cele afumate.

Iata lista alimentelor permise:

Oua;
Unt;
Uleiuri extravirgine;
Mixuri de nuci si seminte;
Avocado;
Nuca de cocos si ulei de cocos;
Masline si ulei de masline;
Broccoli;
Conopida;
Spanac;
Varza;
Ardei;
Castraveti;
Spanac si alte verdeturi;
Ridiche si alte radacinoase precum telina, morcov, dar si usturoi si ceapa;
Alte legume precum dovlecei, salata verde, conopida, vinete etc;
Fructe de padure;

Sesizati eliminarea cerealelor din dieta, a painii si a altor produse fainoase. In ceea ce priveste lichidele, puteti bea ceai verde, cafea neindulcita, apa plata sau minerala. La inceput, este recomandat ca macar 5 - 6 zile sa urmati strict dieta. In a 6-a si a 7-a, puteti consuma carbohidrati, precum cereale, fructe dulci, paine. Dieta este tinuta de sportivii profesionisti si de cei care practica fitness-ul. Sportul este important in demersul de slabire. Puteti tine dieta pana cand ajungeti la kilogramele dorite.

loading...
PUTETI CITI SI...