Declarație incredibilă a Ministrului Educației: „Unele edituri făceau intenționat manuale slabe ca să le vândă și auxiliare"

Postat la: 24.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Declarație incredibilă a Ministrului Educației: „Unele edituri făceau intenționat manuale slabe ca să le vândă și auxiliare

Ministrul Educației a explicat pentru Digi FM, într-un interviu exclusiv cu matinalul Cătălin Striblea, cum a funcționat ceea ce el numește "mafia auxiliarelor" din sistemul de învățământ. Se făceau intenționat manuale slabe, care aveau nevoie de auxiliare-declară, Liviu Pop.

Ministrul spune că ar putea face plângere penală împotrivă editurilor care au lansat auxiliare, profitând de faptul că la începuturile de an şcolar nu existau manuale: „Vă dau un exemplu, cum vă explicaţi că elevii de clasa a treia nu au avut manuale şi au lucrat doar pe manuale auxiliare. Au profitat cei care vând auxiliarele. 6 dintre edituri au fost notificate că şi-au permis să pună copertă avize de la Ministerul Educaţiei. Ancheta este în derulare şi nu vreau să dau nume. Dacă sunt elemente penale, instituţiile statului trebuie să se ocupe", a spus Liviu Pop, într-un interviu luat de Cătălin Striblea, la Digi FM Radio.

loading...
PUTETI CITI SI...