Darius Valcov despre bancile din Romania: Eu nu am cont la banca si asta e o forma de boicot

Postat la: 11.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Darius Valcov despre bancile din Romania: Eu nu am cont la banca si asta e o forma de boicot

Consilierul premierului, Darius Valcov, a precizat duminica seara la Antena 3 ca nu si-a deschis cont in banca pentru a-si primi salariul si ca aceasta este o forma de boicot, dupa ce la precedenta emisiune afirmatia sa potrivit careia nu are un cont in care sa-si primeasca banii a provocat comentarii si ironii. El a cerut interventia BNR pentru a reduce diferenta "uriasa" intre dobanda la credit si dobanda la depozit.

„Nu e ilegal sa nu ai cont la banca. Dar in momentul in care acest ecart de 1 la 8 intre dobanda la credit si dobanda la depozit, care e practicata doar in Romania din toate cele 28 de state europene, acest ecart pe care bancile din Romania il practica ii indeamna pe unii la boicot si este practic un boicot. Cred ca Banca Nationala trebuie sa intervina si sa reduca rapid aceasta diferenta uriasa", a declarat Valcov, intrebat daca de la precedenta emisiune si-a deschis un cont.

El a expicat ca, in momentul in care tii banii la o banca astazi si primesti 1%, cand, conform BNR, inflantia e tot timpul 2,5, plus, minus 1%, orice ai face, daca ii tii la banca, se diminueaza puterea de cumparare. "Pana nu se rezolva aceasta problema cu banii care sunt platiti oamenilor nu cred ca are sens", a spus Valcov El declara la sfarsitul lunii ianaurie ca nu detine conturi in banci si nici nu are carduri bancare, spunand ca stie "multi oameni" care au ramas fara banii din conturi, "mancati" de comisioane.

"Sunt atat de multi oameni care au bani in cont si au ramas fara iei, pentru ca i-au mancat comisioanele, nu altcineva, sa nu credeti ca au disparut... Au lasat 500 de dolari si dupa 10 de ani s-au trezit ca...Chiar cazul domului prim-ministru (Mihai Tudose - n. red.) eu il cunosc la alte persoane. Sunt mari comisioanele acum", a precizat Darius Valcov.

loading...
PUTETI CITI SI...