Cursa ilegală: Doi tineri au murit pe loc, după ce au fost pulverizati de un şofer beat

Postat la: 01.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cursa ilegală: Doi tineri au murit pe loc, după ce au fost pulverizati de un şofer beat

Doi tineri i-au găsit sfârşitul într-o cursă ilegală de maşini, după ce au fost striviţi de un autoturism care se afla ancorată într-o cursă de maşini. Cursa a fost pusă la cale pe DJ 692, între Pesac și Lovrin, iar participanții plecaseră de la o petrecere de majorat. La volanul mașinii care a produs tragedia se afla un tânăr de 19 ani. Acesta rula pe contrasens spre un alt BMW, condus de un tânăr de 27 de ani, când a pierdut controlul automobilului.

Doi tineri care priveau spectacolul de pe margine au fost striviți între două mașini, iar alte trei vehicule au fost avariate. Poliția a constatat, când a ajuns la fața locului, că amândoi șoferii care participau la drift consumaseră băuturi alcoolice. Cel de 19 ani avea o alcoolemie de 0,70 la mie.

"Un tânăr de 19 ani care a condus un autoturism pe DJ692 în localitatea Pesac în direcţia localităţii Lovrin, la km 45, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare acrosând 2 pietoni care se aflau pe carosabil după care a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu 3 autovehicule parcate. În urma accidentului, cei 2 tineri de 20 şi 24 ani care se aflau pe carosabil au decedat. În cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibație alcoolică peste limita legală și participarea la întreceri neautorizate pe drumurile publice", a declarat Mirela Drăghicioiu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Timiș, pentru România TV.

"În urma testărilor cu aparatul etilotest, în cazul tânărului de 19 ani a rezultat o alcoolemie de 0,70 mg alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt şofer, o alcoolemie de 0,10 mg alcool în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană cu o imbibaţie alcoolică peste limita legală şi participarea în calitate de conducator auto la întreceri neautorizate", a mai spus Mirela Draghicioiu.

 

loading...
PUTETI CITI SI...