Cuc a câștigat meciul cu Bădălău pentru controlul drumurilor din 13 județe și municipiul București

Postat la: 18.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cuc a câștigat meciul cu Bădălău pentru controlul drumurilor din 13 județe și municipiul București

Prin numirea lui Razvan Cuc in fruntea Ministerului Transporturilor, baronul de Giurgiu- Niculae Badalau devenise vataful drumurilor din 13 judete din sudul tarii plus municipiul Bucuresti intrucat la sefia DRDP Bucuresti si DRDP Craiova isi pusese doi oameni de ai sai de la Giurgiu. Astfel, la DRDP Bucuresti, cea mai mare directie din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost impus Daniel Augustin Dinu, sotul deputatei PSD de Giurgiu, Elena Dinu, iar la DRDP Craiova a aterizat prietenul lui Cuc de la Giurgiu- Bogdan "Beke" Bratu.

Timp de cateva luni a fost numai lapte si miere intre Badalau, Cuc si cei doi directori pana cand ministrul Transporturilor, sfatuit de cativa directori de la companii din subordinea sa, dar mai ales de deputatul PSD de Giurgiu- Andrei Alexandru, a inceput sa nu mai asculte de baronul PSD de Giurgiu. Practic, Cuc si Andrei planuisera sa preia sefia organizatiei judetene PSD detinuta interimar de catre presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, finului lui Badalau. Ramas fara sustinerea lui Badalau, Razvan Cuc a trebuit sa demisioneze saptamana trecuta de la sefia Ministerului Transporturilor ca sa nu fie demis de premierul Mihai Tudose. Insa, inainte de demisia lui Cuc au avut loc doua mutarii prin care Badalau si Cuc si-au platit politie. Astfel, la inceputul lunii octombrie, organizatia PSD Giurgiu condusa de catre finul lui Badalau, Marian Mina, ia retras sprijinul politic directorului de la DRDP Craiova, Bogdan Bratu.

Dar pe Beke Bratu l-a durut in cot de retragerea sprijinului politic pentru ca intre timp isi gasise deja sustinere politica la PSD Olt, prin intermediul directorului transpartinic de la SND Slatina cantonat si pe la ALDE, Adrian Motorga. Asa ca prietenul lui Cuc, Bogdan Bratu, le-a cam dat cu flit lui Mina si Badalau. Nici Cuc n-a ramas dator fata de Badalau si, cu cateva zile inainte de debarcare, prin intermediul prietenului sau de la sefia CNAIR - Stefan Ionita, l-a demis pe directorul DRDP Bucuresti, Daniel Augustin Dinu, omul sustinut si garantat de baronul PSD de Giurgiu. In locul lui Dinu la DRDP Bucuresti a fost numit Catalin Somode, fostul consilier al ministrului Transporturilor, promovat anul acesta de Ionita si Cuc la CNAIR ca director de autostrazi, desi acesta este economist si nu inginer de drumuri.

Practic, prin aceste mutari, dar mai ales ca prietenul lui Cuc- Bogdan Bratu, s-a refugiat la Olt, Razvan Cuc a castigat pentru moment meciul cu mentorul sau Niculae Badalau privind controlul celor doua mari directii regionale Bucuresti si Craiova. Trebuie precizat ca DRDP Bucuresti este cea mai mare directie regionala a CNAIR avand grija de drumurile din opt judete- Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Buzau, Ilfov, Prahova, Dambovita si Arges, si municipiul Bucuresti, .iar DRDP Craiova se ocupa de drumurile din cinci judete- Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea si Olt.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...