Criza din Grecia. Eurogrupul refuză să mai negocieze cu Tsipras și Guvernul de la Atena

Postat la: 02.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Criza din Grecia. Eurogrupul refuză să mai negocieze cu Tsipras și Guvernul de la Atena

După ce Alexis tsipras, premierul de la Atena, a anunțat că insistă să realizeze în weekendul acesta referendumul privind rămânerea în zona Euro, miniștrii de finanțe care fac parte din, așa numitul, Eurogrup au hotărât miercuri seară, în cadrul unei teleconferințe, să oprească negocierile cu Grecia până după aflarea rezultatelor referendumului.

Reprezentnații Eurogrupului susține că vor cnotinua negocierile cu guvernul de la Atena numai după ce se vor afla rezultatele referendumului de duminică prin care Grecia va lua o decizie privind acceptarea ori respingerea ultimelor propuneri ale creditorilor internaționali.

"Eurogrupul este unit în decizia sa de a aștepta rezultatul referendumului din Grecia înaintea unor noi discuții (...) Nu punem căruța înaintea boilor", a scris pe Twitter ministrul slovac de finanțe, Peter Kazimir.

Anterior, premierul grec Alexis Tsipras a cerut concetățenilor săi, într-un mesaj televizat, să respingă la referendum ultimele propuneri ale creditorilor internaționali privind un nou acord de asistență financiară. El a susținut că dorește astfel să obțină un acord ‘mai bun' și mai ‘just din punct de vedere social', pe baza ‘propunerilor alternative' formulate de guvernul său.

 

loading...
PUTETI CITI SI...