Cozmin Gușă: Ii sugerez lui Iohannis să negocieze cu Israelul extrădarea lui Elan Schwarzenberg!

Postat la: 15.05.2018 14:14 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă: Ii sugerez lui Iohannis să negocieze cu Israelul extrădarea lui Elan Schwarzenberg!

Cozmin Gușă a fost audiat la DNA, marți, ca martor în dosarul privind modul în care a fost preluată Realitatea Media. Consultantul politic consideră că postul Realitatea TV nu avea ce să caute în dosar și profită de ocazie să îi dea un sfat lui Klaus Iohannis. La ieșire, Gușă a declarat că audierea i-a dat o idee să facă istoria Realității TV, inclusiv a presiunilor politice.

"Motivul pentru care am fost chemat la DNA este Realitatea TV. E dosar mai nou, dar disjuns dintr-un dosar mai vechi. Nu avea ce să caute dosarul Realitatea în marele dosar Codruț Marta - evaziune fiscală, posibilă crimă. Avem un cetățean nervos din Israel, Elan Schwarzenberg, care vorbește într-un fel justițiar. Nu vrea să vină în țară să vorbească despre asta. Eu cred că această disjungere în acest dosar în care am fost chemat astăzi este un lucru util, să vedem despre ce e vorba.

Dacă tot vorbim treaba asta cu Israelul, cearta, prim-ministru, Dragnea am o sugestie pentru președintele Iohannis: toate țările negociază dur eventuala mutare a ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim. Uite sugestia pentru Iohannis să pună pe lista de negociere și extrădarea cetățeanului Elan Schwartzenberg, ca să arate Israelul că este un stat partener, care ajută România să-și descopere banii din evaziune, doamne ferește dacă este vorba și de o crimă.", a spus Gușă.

Cozmin Gușă a declarat la ieșire de la DNA. "Am avut o discuție lungă despre istoria Realității TV, din poziția mea de om, care o cunoaște bine. În dosar există fel de fel alegații ale unor mult prea cinstiți cetățeni ai României: Sorin Ovidiu Vîntu sau Elan Schwarzenberg, unul cu o nouă condamnare, din păcate, celălalt fugar - neextrădabil, suspect probabil și de crimă. Am discutat cu doamna procuror despre fel de fel de conjuncturi din istoria recentă a televiziunii.

Mi-a dat o idee această audiere și o să încep un demers jurnalistic prin colegii mei de la Realitatea, să facem istoria Realității, inclusiv a presiunilor politice sau a statului paralel asupra Realității TV. Și în ce fel a trecut Realitatea de la Silviu Prigoană la Năstase, cum a luat-o Vîntu în 2004, dacă a fost implicat SRI-ul atunci, cum a ajuns Ghiță să-l păcălească pe Vîntu, cu lucruri pe care le știu oamenii din Realitatea, dacă celebrii reprezentanți ai statului paralel: George Maior sau Florian Coldea au avut contribuții directe la aceste lucruri. Se pare că DA, după cum arată toate aceste lucruri care se discută, inclusiv la nivelul DNA-ului, tot se face discuția asta majoritatea parlamentară legată de statul paralel.

Hai să vedem cum acționa statul paralel în presă, hai să vedem cum acționa statul paralel în timpul campaniilor, ce presiuni s-au făcut. Dacă Realitatea a fost sau nu devalizată de un sediu în care acum funcționează o altă televiziune, dacă aparatura nu este cumva a Realității. Cum s-a ajuns la asta? Deci, cred că va fi o istorie foarte interesantă și mi-a fost sugerată de această audiere de astăzi. De acolo o să înțelegem cât de găunoasă este structura puterii atunci când presează asupra presei libere.", a închis consultantul politic.

loading...