Corpul de control al MAI va verifica, in campanie, aspectele legate de eventuale incidente electorale

Postat la: 04.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Corpul de control al MAI va verifica, in campanie, aspectele legate de eventuale incidente electorale

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres, ca in perioada campaniei pentru alegerile locale ofiteri de la Corpul de control al MAI vor fi trimisi in tara pentru a verifica aspectele legate de eventuale incidente electorale, care presupun o cercetare la nivelul institutiei

"Principalul meu mesaj pentru toti cei care sunt implicati in organizarea alegerilor este echidistanta si fermitatea in aplicarea legii'', a declarat Petre Toba, in interviul pe tema organizarii campaniei pentru alegerile locale din 5 iunie. El spune ca aproximativ 45.000 - 50.000 de angajati ai MAI vor asigura ordinea publica pe perioada campaniei electorale si in ziua votului, o misiune importanta fiind paza fiecarei sectii de votare, precum si a birourilor electorale.

Ministrul de Interne a vorbit si despre noutatile procesului electoral si introducerea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, sistem implementat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale impreuna cu Autoritatea Electorala Permanenta. ''Daca ar fi sa ma raportez la alegerile locale precedente, in 2012 au fost sesizate peste 5.000 de incidente electorale. De data aceasta, evident ca am asteptari mai mari in ceea ce priveste respectarea legii de catre toti participantii la acest proces electoral'', afirma Petre Toba.

 

loading...
PUTETI CITI SI...