Copil din "Puii Califatului" Statului Islamic umbla cu un cap de om tăiat in mână

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Copil din

Sotia unui luptator al Statului Islamic din Australia, care a postat pe Internet o fotografie cu fiul lor in timp ce tine un cap de om in maini, va fi aspru pedepsita daca indrazneste sa se intoarca in tara natala, a promis premierul australian Tony Abbott.

Tatal copilului, Khaled Sharrouf, a ajuns in presa internationala anul trecut, dupa ce a publicat pe Twitter o poza cu fiul lui in varsta de sapte ani, care tinea in maini un cap taiat, alaturi de mesajul "Asta-i baiatul meu", potrivit CNN. "Puii califatului", o generatie pierduta? Ce urmeaza pentru copiii-soldati care lupta alaturi de jihadisti Miercuri, presa australiana a relatat ca sotia extremistului, Tara Nettleton, face demersuri pentru a se intoarce acasa din Siria, alaturi de copii. Se pare ca acestia au locuit pana acum in orasul-fortareata al Statului Islamic, Raqqa.

Intrebat ce se va intampla cu ei in cazul in care se intorc acasa, Abbott a raspuns ferm: "O crima este o crima, iar criminalii se vor confrunta cu toata severitatea legislatiei australiene, indiferent ca sunt barbati sau femei". Premierul a precizat ca Tara Nettleton nu va scapa de pedeapsa nici daca va marturisi ca regreta faptele. "Daca savarsesti o crima grava, trebuie sa suporti o pedeapsa serioasa si, in ceea ce ma priveste, asa vor sta lucrurile mereu", a adaugat acesta.

Autoritatile australiene s-au aratat ingrijorate si de soarta copiilor cuplului jihadist, despre care se crede ca au asistat la numeroase violente in Siria. Ministrul australian al Migratiei a declarat ca parintii care si-au expus copiii la astfel de atrocitati ale razboaielor straine "au distrus viata propriilor copii". De asemenea, se pare ca fiica in varsta de 14 ani a celor doi s-a casatorit cu un alt luptator australian al ISIL, Mohamed Elomar, care obisnuia sa posteze pe Internet fotografii in care aparea in ipostaze socante, de exemplu printre cadavre.

 

loading...
PUTETI CITI SI...