Controale la trei penitenciare după decesul fostului judecător Mustaţă, la cererea lui Tudorel Toader

Postat la: 10.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Controale la trei penitenciare după decesul fostului judecător Mustaţă, la cererea lui Tudorel Toader

Controale la trei penitenciare după decesul fostului judecător Stan Mustaţă, la cererea lui Tudorel Toader. Ministrul Justiţiei a solicitat, joi, efectuarea unor controale la penitenciarele Jilava, Rahova şi Giurgiu.

Ministrul Justiţiei a confirmat, pentru Agerpres, că a cerut efectuarea de verificări în toate unităţile de detenţie prin care a trecut fostul judecător. Stan Mustaţă, condamnat la o pedeapsă de opt ani şi jumătate pentru luare de mită, a murit, miercuri, la Spitalul „Carol Davila", din cauza unui infarct miocardic.

„În data de 8 august 2018, în jurul orei 22,00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucureşti - Jilava care se afla internată într-o reţea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice. De asemenea, la nivelul administraţiei locului de deţinere a fost demarată o anchetă internă", se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal de moarte suspectă, în urma unei sesizări primite de la Spitalul Militar „Carol Davila".

loading...
PUTETI CITI SI...