Contrabandişti agresivi, prinşi cu focuri de armă, în Stau Mare VIDEO

Postat la: 14.01.2014 14:07 | Scris de: ZIUA NEWS

Contrabandişti agresivi, prinşi cu focuri de armă, în Stau Mare VIDEO

Sursa foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş au tras, luni, 12 focuri de armă, pentru prinderea unor bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări. Trei cetăţeni ucraineni şi un român au încercat să îi bată cu bâtele pe oamenii legii.

Cei patru bărbaţi au fost observaţi de poliţişti, luni, în localitatea Moiseni, în timp ce transportau colete voluminoase în spate, la frontiera cu Ucraina. Oamenii legii i-au somat pe aceştia, dar suspecţii au luat-o la fugă spre statul vecin.

"Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile verbale, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea unei persoane, un cetatean roman, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 48 colete ambalate in folie de culoare neagra.

Cu ajutorul cainelui de urma, lucratorii nostri au mai descoperit si retinut un cetatean ucrainean.

Imediat, politistii de frontiera din cadrul sectorului vecin, S.P.F. Sarasau, judetul Maramures, au actionat in sprijinul colegilor de la S.P.F. Negresti Oas, reusind interceptarea contrabandistilor in apropierea frontierei cu Ucraina.

Deoarece cei in cauza au devenit agresivi, atacandu-i pe politistii de frontiera cu bate si lemne, politistii de frontiera au executat, conform legii, 10 focuri de avertisment in plan vertical, reusindu-se astfel imobilizarea si retinerea a doi cetateni ucraineni.

Celelalte persoane au fugit pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, care au comunicat ca, in urma investigatiilor, au retinut 3 cetateni ucraineni si au depistat 15 colete cu tigari.

Cele patru persoane retinute de politistii de frontiera romani au fost conduse la sediul sectorului in vederea stabilirii identitatii, acestea fiind Vasile S., de 37 ani, domiciliat in judetul Maramures, I. H. de 17 ani, Mzhailovyci K. de 25 ani si Ivanovyci P. de 37 ani, domiciliati in Ucraina.

In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 24.000 pachete tigari, marca Jin Ling, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 214.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Bărbaţii vor fi duşi în faţa instanţei de la Judecătoria Negreşti Oaş, cu propunerea de arestare preventivă.